Stanislav Petr, trenér basketbalových Svitav

Stanislav Petr, trenér basketbalových Svitav | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Byla by škoda skončit až jedenáctí, míní kouč svitavských basketbalistů

  • 0
Jsou to jednoduché počty, říká trenér svitavských basketbalistů Stanislav Petr. Když aktuálně desáté Svitavy v sobotním utkání (od 18 hodin v hale Na Střelnici) porazí pražský USK, předskočí devátý Kolín, jestliže naopak prohrají, spadnou až na jedenáctou příčku.

„Chceme zvítězit pro sebe a pro diváky, to je naše největší motivace,“ avizuje kouč Petr a pokračuje: „Především k tomu nesmíme přistoupit tak, že už o nic nejde. Po první půlce sezony, která se nám vydařila, by byla škoda skončit až jedenáctí. Je to důležité i z hlediska klubového managementu, který pak bude shánět partnery.“

USK získal pro sebe dva z posledních pěti zápasů a je na tom lépe než Tuři, již za stejnou dobu narušili trýznivou sérii porážek pouze jednou. „Jediná cesta, jak USK přehrát, vede přes agresivní hru. Proti Ústí nad Labem jsme v tomhle směru propadli,“ připomíná Petr středeční debakl 65:90.

Obrana Svitav se bude muset zaměřit především na Slovince Mateje Krušiče, Mitju Nikoliče a dvojici šikovných hráčů na perimetru Michal Mareš - Lukáš Feštr. „Krušičovi musíme znemožnit hru ve vymezeném území pod košem, Nikoličovi zabránit ve střelbě z perimetru, ve které je vynikající, a Feštrovi v nájezdech,“ vypočítává trenér Petr.

Ten by potřeboval, aby se chytili naopak jeho „dirigenti hry“, Michal Šotnar a Tomáš Macela. V Ústí neměli dohromady byť jen jeden jediný bod. „Nepovedlo se jim to, jednou se to stát může. Michala jsem nepoznával. A Tomáš měl lehkou teplotu,“ konstatuje Petr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž