Trigu Brno vedl na jeden zápas manažer

Brno - Ačkoliv se museli obejít bez hlavního trenéra Jiřího Jandáka a už ve druhé čtvrtině se jim zranil i druhý rozehrávač, dokázali basketbalisté Trigy Brno s přehledem zvládnout ligový zápas proti NH Ostrava (87:70). Kouč byl na služební cestě na Kypru a kvůli časové prodlevě se nestačil vrátit.

"Absence středního rozehrávače byl náš největší problém, protože jsme obtížně dostávali míč na naše podkošové hráče. Ty máme lepší než soupeř a s jejich pomocí jsme také rozhodli," oddechl si Vlastimil Havlík, manažer brněnského týmu, který při nepřítomnosti Jandáka řídil střídačku.

"Příští ligové střetnutí, které hrajeme v sobotu v Ústí nad Labem, povede opět trenér Jandák," konstatoval Havlík.

Triga se v lize musí obejít bez zraněného rozehrávače Nachtigalla, a když v sobotu špatně došlápl i další špílmachr Vrubl, který pak odkulhal do šatny, musel jeho part převzít devatenáctiletý Slezák s částečnou pomocí křídel Skály a Jandy.

"Slezák to zvládl dobře, i když to byl první takto důležitý zápas, který odtáhl," soudil Vrubl, jehož absence se může protáhnout až na dva týdny. "Přestože jsme měli potíže s postupným protiútokem, zranění Vrubla ostatní hráče stmelilo, víc bojovali," prohlásil Havlík.

Bývalý vynikající střelec Havlík působí jako introvert, ale při koučování se cítil skvěle. "Reagovat v zápase na hru mne baví víc než každý den vést trénink. A mám zkušenosti z Kypru, kde se na každém zápase perou fanoušci a je pekelná atmosféra," připomněl Jandákův náhradník.

Navíc měl oporu v atletickém trenérovi Pogányim, který se staral o burcování hráčů. "Dokáže navodit bojovnou atmosféru, má pozitivní vliv," řekl Skála.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž