Tomáš Satoranský během tréninku Washingtonu, dohlíží na něj Marcin Gortat (v...

Tomáš Satoranský během tréninku Washingtonu, dohlíží na něj Marcin Gortat (v pozadí). | foto: AP

Satoranský vozí Dory, jiní strpěli popkornový vtip či kostým umpalumpy

  • 3
V nejlepší basketbalové lize světa stále platí, že je velký rozdíl mezi nováčky a protřelými borci. O platu hovořit nemusíme, tentokrát se podívejme na všemožné povinnosti a vtípky, které jsou mladíci v NBA nuceni snášet.

K nejmenším nepříjemnostem patří zpívání před celým týmem na narozeniny nebo nošení přiděleného příručního zavazadla na všech výjezdech sezony.

Takhle byl batohem z populárního kresleného filmu Hledá se Dory „oceněn“ i český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Bags packed for the rookies... ready for their first NBA road trip! ✈✈✈

Příspěvek sdílený Washington Wizards (@washwizards),

Nejnovější obětí nováčkovských vtípků se stala trojka loňského draftu působící v nejúspěšnějším klubu historie Boston Celtics - Jaylen Brown. Ten našel své auto po tréninku vyplněné po střechu popkornem.

Jeho spoluhráč Amir Johnson natočil celou scénu, když přišel Brown po zápase s Minnesotou ke svému autu, na sociální síť Snapchat a divil se proč zaměstnanci haly pomáhají Brownovi vyklízet auto od oblíbeného filmového pokrmu. Mladík Terry Rozier si z auta nabral plnou hrst a začal ho pojídat.

Brown spoluhráčům následně vzkázal, že se jim vtípek povedl a že se těší, až jim to nějak vrátí.

Ke své fotce na Instagramu pak přidal komentář: Stejně jsem se chtěl dneska koukat na film.

Good one ! I was gone watch a movie tonight anyway .. who need some  Tonight ? I gotchu

Příspěvek sdílený Jaylen Brown (@fchwpo),

Brown se stává jedním z klíčových hráčů velmi dobré sestavy Bostonu, který je v současnosti na druhém místě Východní konference za obhájci titulu z Clevelandu.

V minulých letech se obětmi podobného vtípku stali Kent Bazemore (v současnosti v Atlantě, tehdy však v Golden State) nebo jeden z kandidátů na cenu pro nejlepšího obránce roku Rudy Gobert z Utahu.

Nik Staustkas v roce 2015 coby nováček Sacramenta neměl auto, takže mu spoluhráči vyplnili popkornem velkou část domu.

Malcolm Delaney z Atlanty během aktuální sezony našel své auto plné popkornu „náhodou“ v ten den, co projel myčkou.



Příspěvek sdílený Malcolm Delaney (@foe2304),

Všichni to většinou vzali dobře - k výjimkám patří Dion Waiters, který byl v roce 2013 v Clevelandu pekelně naštvaný.

Jenže on i Gobert se dočkali trestu popkornem pouze proto, že zapomněli nosit na každý trénink koblihy, jak jim bylo v úvodu sezony přikázáno.

30.března 2013 v 04:14, příspěvek archivován: 20.března 2017 v 10:51

Lmao this is hilarious.. Sorry @dionwaiters3 http://t.co/gkO0HMy5s3

Ještě jeden z hráčů tento vtípek špatně zvládl. Známý bouřlivák Kenyon Martin. Tomu se to přihodilo až v desáté sezoně v NBA v rámci aprílového vtípku jednoho z podavačů míčů.

„Tohle není žádná blbá legrace! Najdu toho, kdo to udělal, a dám mu pěstí! Nebudu hrát v play-off, dokud mi někdo neřekne, kdo to byl,“ vztekal se Martin, když nalezl své auto se sedačkami potaženými bílou kůží plné popkornu.

Všechno nakonec dobře dopadlo.

Podobný trik jako s popkornem předvedli loni hráči Phoenixu na mladého střelce Devina Bookera, který našel své auto po zápase vyplněné polystyrenem.

Vtipkující veterán Richard Jefferson z Clevelandu přinutil drobného rozehrávače Kaye Feldera obléknout kostým pomocníčka umpalumpy z populárního filmu Karlík a továrna na čokoládu.

15.února 2017 v 23:07, příspěvek archivován: 20.března 2017 v 10:49

VIDEO: Why does RJ deserve a @shortyawards? Because he's the Snapchat ?? and knows the World's Tallest Oompa Loompa. VOTE: https://t.co/OJ5QjWRAN2 https://t.co/AUH67gozBS

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Why does RJ deserve a @shortyawards? Because he's the Snapchat and knows the World's Tallest Oompa Loompa. VOTE: https://t.co/OJ5QjWRAN2 https://t.co/AUH67gozBS

Mezi další legendární vtípky pak patří kousek od usměvavé bandy z Golden State, kteří přemluvili místní rádiovou stanici, aby oznámila ve vysílání, že se Warriors zbavují pivota Festuse Ezeliho. Ten vše zaslechl v přímém přenosu v autě Andreho Iguodaly a jen těžce novinku rozdýchával, než mu řekli, že to není pravda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž