Diskuze

Satoranský přestupuje do Chicaga. Za tři roky si vydělá 30 milionů dolarů

Český basketbalista Tomáš Satoranský přestupuje v NBA z Washingtonu do Chicaga, kde podepsal tříletou smlouvu. Vydělá si celkem 30 milionů dolarů (673 milionů korun) a stane se nejlépe vydělávajícím českým sportovcem. Washington za něj obdržel dvě volby v draftu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Knicks elfrida....no tak si prostě ten platovej strop odložili. Nicmene letos sem už i veril, že někoho slusnyho přivedou.

0 0
možnosti
JS

Kanter ke dobrej úlovek Bostonu. Teda když si odmyslim, že přišli o příjmy z tureckého vysílání

0 0
možnosti
TK

Tak platy v NBA jsou trochu nekde jinde a doba kdy kraloval v NHL Jaromir Jagr uz je take davno pryc a tak 10M je proste normalni lepsi smlouva.

0 0
možnosti
Foto

Jistě, ale stejně mi to přijde o parník víc, než v jakémkoliv jiném sportu.

0 0
možnosti
Foto

Stejně je to mazec. Desítku za rok měl jen Jágr, po přepočtu na dnešní Hašek a možná na ní někdy dosáhl i Čech, a to budou asi tak všichni naši sportovci, co mě napadají.

Přitom Saty - při vší úctě - není ve svém sportu ani přibližně srovnatelný s fenoménem výše jmenovaných. V basketu je fakt až nečekaná hromada peněz, i v tom top 100 žebříčku od Forbesu je podle zběžného součtu baskeťáků 35, o parník víc, než am.fotbalistů, fotbalistů nebo baseballistů...

0 0
možnosti
PG

No protože jich taky v týmu hraje o půlku míň.

1 0
možnosti
PV

Zábava není závislá na tom, kolik lidí to sleduje a kolik peněz bere ten, co tu zábavu vytváří. Přece se člověk skvěle zasměje s pár kamarády.

Ani není nějaký vesmírný princip, či fyzikální zákon, že marketingová hodnota a sledovanost jsou kvality, na kterých především záleží. Nejsou o nic lepší, než jiné kvality. Je to jako tvrdit, že červená barva je objektivně lepší, než modrá.

Tím nechci říct, že pokládám sport za něco špatného. Přeplácení profesionálních sportovců ale špatně je. A nemá smysl mi na to argumentovat marketingem a sledovaností, viz výše.

1 3
možnosti
Foto

I pokud pominu, že nechápu, proč by nemělo při platovém ohodnocení sportovců smysl argumentovat sledovaností (která je přitom často vyjádřena konkrétní sumou peněz - za lístky, za předplacený tv program), tak se nabízí otázka, proč je to "špatně"?

Lidé prostě obdivují jiné lidi, co vlezou do nějaké arény a budou tam měřit síly - to je známo už z dávné historie a nemá to nic společného s moderní dobou ani s nějakým "marketingem". Sport je ta nejvíc fascinující lidová zábava, která dokáže totálně pobláznit a uhranout davy i celé národy. Je to něco, na čem lidé frčí už tisíce let.

0 0
možnosti
BP

Znak Chicaga Bulls byl před čtvrtstoletím na kšiltovkách stejně častý jako dnes znak New York Yankees.

2 0
možnosti
JS

Knicks berou Ellingtona a to jim nezustane uz ani v peneznce dost na Cousinse, aspon na ty dva roky ho mohli zkusit podepsat, furt leosi nez to narvat te trojce PF

0 0
možnosti

Zasloužená smlouva. Přeji mu to. :-)

1 0
možnosti
MK

Paráda! Bulls fandím odjakživa (teda co pamatuju) a navíc celkem pěkná smlouva :)

1 0
možnosti
MS

Jen jestli už má zaplacené daně.

2 1
možnosti
MP

Jestli tohle je Vaše největší starost, tak musíte mít bezvadný život:-P

2 0
možnosti