Tomáš Pětivlas

Tomáš Pětivlas | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Příští ostravský kouč Pětivlas plánuje posily a myslí na play-off

  • 0
Tomáš Pětivlas, který v minulosti trénoval mimo jiné muže Brna a Svitav, by měl mezi elitou vést ženy SBŠ Ostrava. Stále je však zaměstnancem Sportovní školy míčových her (SŠMH) Brno, s níž v minulé sezoně působil v Ženské basketbalové lize a od níž Ostrava nejvyšší soutěž získala.

"SŠMH má na mě opci, ale pokud ji neuplatní, půjdu do Ostravy," řekl Tomáš Pětivlas. To by měla být formalita. "Je pravda, že jsem už s Ostravou předběžně domluvený, ale musím počkat, jak to dopadne."

Čím vás nabídka Ostravy oslovila?
Její zástupci byli jediní, kteří konkrétně řekli: Chceme tě, pojď k nám. Několikrát jsme se sešli.

Minulou sezonu jste s nováčkem SŠMH Brno skončil poslední. Šéfové Ostravy si přejí bojovat o šesté místo. Je to reálné?
To napoví následující měsíce. Nejtěžší je vybudovat kádr, dostat do klubu správné typy hráček. Moc se mi líbí, jak to chce dělat pan Havrlant (šéf SBŠ Ostrava). To znamená zachovat osu pěti hráček, doplnit je juniorkami a pak bude záležet na tom, jak kvalitní posily přijdou, kolik peněz na ně bude. Pokud Ostrava získá čtyři pět kvalitních hráček, bylo by to reálné. V lize je trochu jinde USK Praha, ale se zbytkem týmů se hrát dá.

Znáte ostravský tým?
Znám. K oporám patří Motyčáková, Barnetová, vrátit by se měly některé holky z hostování. Moc se mi jako hráčka líbí i Sedláčková.

Hlavně budete potřebovat zkušené hráčky, že?
Samozřejmě, to je nutné. V lize je hodně českých reprezentantek, hodně kvalitních cizinek a ostatní české hráčky jsou v nejvyšší soutěži pět šest let, takže ty zkušenosti jsou k nezaplacení. My jsme si v SŠMH s mladýma holkama celý rok na úroveň ŽBL zvykali a v baráži jsme to potvrdili (Brno ji vyhrálo). První rok mezi elitou je pro mladé hráčky hodně velký křest.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž