Titul z WNBA putuje také do Los Angeles

Los Angeles - Také trofej za vítězství v nejvyšší zámořské basketbalové soutěži žen skončila v Los Angeles. Hráčky tamního celku Sparks napodobily své kolegy z Lakers a po sobotní výhře 82:54 nad Charlotte Sting získaly poprvé tituly mistryň WNBA. Předchozím čtyřem ročníkům soutěže dominovaly hráčky Houstonu Comets.

"Úspěch Lakers nás hodně motivoval," prohlásila Lisa Leslieová, jež byla hlavní aktérkou finále. V sobotu dala 24 bodů a doskočila 13 míčů a k titulu nejužitečnější hráčky základní části ligy si vysloužila stejné ocenění za výkony ve finálové sérii. Přes 13 000 diváků vyprovodilo Leslieovou z palubovky potleskem vestoje.

Rozdíl, jakým hráčky Sparks zvítězily nad Charlotte ve druhém utkání, byl nejvyšší v historii finálových zápasů. "Brzy si promluvíme o tom, že bychom si titul také rády zopakovaly, ale teď si užijeme tohle vítězství," těšila se Leslieová.

Také trenér čerstvých šampiónek Michael Cooper potvrdil, že úspěch jeho svěřenkyně navnadil a rády by titul obhájily, jako se to letos povedlo Lakers. "Za rok se zase vrátíme," slíbil Cooper. Trenér Sparks jako jediný ví, jak chutná prvenství v mužské i ženské NBA. V osmdesátých letech totiž pětkrát triumfoval v lize jako hráč Lakers.

Los Angeles - Charlotte 82:54 (38:30)
Nejvíce bodů: Leslieová 24, Miltonová 15, Dixonová 13 - Suttonová-Brownová 12, Staleyová 9. Konečný stav série: 2:0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž