Markéta Bednářová (vlevo) v dresu USK Praha.

Markéta Bednářová (vlevo) v dresu USK Praha. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Titul a dost. Basketbalistka Bednářová ukázala, jak se končí na vrcholu

  • 0
Říká se, že okolo třicítky je sportovec v ideálním věku. Zkušený, vyzrálý, zkrátka na vrcholu sil. Basketbalistka ZVVZ USK Praha a loňská vicemistryně světa Markéta Bednářová se však přesně ve třiceti letech rozhodla kariéru ukončit. Na jaře získala s USK svůj druhý mistrovský titul a řekla dost.

"Basketbal už mi nedával moc radosti. Tělo na to mělo, ale hlava už ne," tvrdí bývalá reprezentantka a dodává: "Basket mi vůbec nechybí. Ale neříkám, že ho už nikdy hrát nebudu, asi jednou někam začnu chodit," připouští.

Síly, kterými nyní Bednářová hýří, se rozhodla vrhnout jiným směrem - do partnerského vztahu. Téměř veškerý volný čas se snaží trávit s manželem. A nemají to snadné. "Já žiji v Praze, on v Ústí nad Labem, kde trénuje Slunetu."

Uplynulý víkend strávila na jižní Moravě v Mikulově. A v kraji vína zažila i gurmánské hody - Gulášofest. "Ochutnali jsme různé druhy gulášů. Překvapilo mě, co všechno se do nich dává," líčí zážitky.

Přestože dokončila bakalářské studium tělesné a pracovní výchovy pro tělesně postižené, tomuto oboru se nevěnuje. Nadšeně totiž přijala pracovní nabídku, kterou nadhodil USK. Přidala se k projektu USK Futures, který má vychovávat mladé hráčky do 20 let.

"V projektu, kde pracuji jako manažerka a koordinátorka mládeže, se spojily seniorské a mládežnické týmy USK Praha s klubem VŠ Praha," vysvětluje. "Tahle nová práce mi vyhovuje a jsem spokojená," libuje si.

Zároveň ji nadchl ještě jeden job. To šlo o čistokrevný vedlejšák - spolukomentování basketbalu v České televizi. "Úžasná zkušenost. Ráda bych v tom pokračovala," říká závěrem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž