Svoboda přikývl Pardubicím

Pardubice - Basketbalový trenér Marian Svoboda odejde od žen Králova Pole trénovat muže do Pardubic. "V Králově Poli jsem byl hodně dlouho, polovinu hráček jsem měl v kádru od dorostu celých osm let. Po tak dlouhé době trenér přemýšlí, zda má ještě družstvu co dát. Navíc mužský basket je další motivace, je víc na očích, je sledovanější než ženská liga," řekl Svoboda, jenž v těchto dnech připravuje reprezentační juniorky na mistrovství světa, které v Brně začíná zítra.

"Z Brna se mi moc nechtělo, ale svoji roli sehrálo i to, že v Králově Poli není vyjasněná finanční situace," doplnil. Minulý týden Svoboda završil seriál schůzek s představiteli Pardubic, kterým ho doporučil asistent u juniorského výběru Faltýnek. Rozhodl se a v pondělí večer zavolal Františku Konvičkovi, předsedovi Králova Pole. "Řekl mi, že ještě nic nepodepsal, ale už se domluvili. To je signál, že s ním nemohu počítat," smířil se ještě ten den Konvička.

V novém prostředí nastoupí Svoboda zřejmě až v září, do té doby by měl ještě odehrát s dalším dívčím reprezentačním výběrem turnaj na univerziádě. Bude pak mít dva týdny na to, aby se s mužstvem seznámil, soutěž startuje v polovině září. "Samozřejmě to není dlouhá doba, ale věřím, že se do toho rychle dostanu," říká Svoboda, na kterého čeká mladé mužstvo bez výrazné hvězdy. "Hráče může leccos naučit, s mladými má hodně zkušeností. I proto jsme si pana Svobodu vybrali," podotkl Ivan Horyna, manažer pardubických košíkářů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž