Lukáš Palyza (vpravo) z Olomoucka útočí kolem Rostislava Dragouna ze Svitav. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Druhé vítězství basketbalistů Svitav. Držel nás útočný doskok, říká kouč

  • 0
Celou koronapauzu si svitavský kouč Lukáš Pivoda lámal hlavu, jak po předchozích čtyřech porážkách v řadě zvadlé basketbalové Tury zase nabudit. Nějaký recept nakonec objevit musel; ke druhému vítězství Svitav v sezoně v poměru 96:86 však určitě pomohl i fakt, že domácí Olomoucko před pondělním duelem mělo shodně tragickou bilanci 1:6.

„Mám radost, že jsme po dlouhé době (58 dní!) zažili radost z výhry. Nad vodou nás držely útočné doskoky, kterých bylo dvaadvacet. To byl klíč k úspěchu,“ soudil trenér Pivoda na pozápasové tiskovce.

Tuři uzurpovali už první čtvrtku a do šatny šli se slibným náskokem 54:43. Hanáci se nicméně o poločase dokázali vzpamatovat a hosty téměř dohnali. Ty dočasně vysvobodil timeout a dobrá následná šňůra, ovšem i tak Olomoucko srovnalo na průběžných 81:81. Svitavský rozehrávač Roman Marko a křídelník Marek Sehnal však poté vzali osud zápasu do vlastních rukou.

„Špatně jsme bránili clonu na míč, nechali jsme rozstřílet Palyzu a s tím jsem nemohl být spokojený. Na konci jsme ale trošku změnili obranu a dopracovali jsme se k vítězství,“ oddechl si Pivoda. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž