Rostislav Dragoun posílí Svitavy.

Rostislav Dragoun posílí Svitavy. | foto: František Mazáč

Svitavy budují kádr na příští rok. Získaly dva nové hráče

  • 0
Basketbalová nejvyšší soutěž v České republice byla už dávno oficiálně zrušena, a jednotlivé kluby se tak pomalu chystají na tu další. Svitavy zkraje týdne oznámily dvě nové posily právě pro příští ročník, dres Turů v něm budou oblékat Rostislav Dragoun a Václav Bujnoch z Opavy.

„Mám radost, že se nám povedlo je přivést a následovat naši filozofii získávání hráčů, kteří jsou ochotni udělat vše pro maximalizaci svého basketbalového a fyzického potenciálu. Oba navíc v dosavadním působišti nasbírali velké zkušenosti a vědí, jak vypadá boj o nejvyšší příčky v lize,“ těší hlavního trenéra Východočechů Lukáše Pivodu na klubovém webu.

Čtyřiadvacetileté křídlo Dragoun a šestadvacetiletý pivot Bujnoch Opavu opouští po pěti, respektive šesti letech. Podle informací uvedených na svých internetových stránkách Slezané nebyli schopni konkurovat finanční nabídce, kterou Tuři dvěma ostravským rodákům předložili.

„Svitavy mají každým rokem vyšší cíle a místní podmínky jsou na velmi dobré úrovni. Této možnosti si velmi vážím a po šesti letech v Opavě se těším na změnu,“ řekl Bujnoch. „I já se těším na změnu. Nabídka ze Svitav mě potěšila a věřím, že tento tým pro mě bude skvělou volbou a příležitostí k basketbalovému růstu,“ dodal Dragoun.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž