Garret Kerr ze Svitav zápas v Kolíně nedohrál.

Garret Kerr ze Svitav zápas v Kolíně nedohrál. | foto: Geosan Kolín / Adam Hruška

Bez Kerra jako bez LeBrona. Svitavy se bez svého tahouna trápily

  • 0
Označit moment, kdy se pro svitavské basketbalisty ve slibně zahájeném sobotním střetnutí v Kolíně všechno pokazilo, nestálo jejich trenéra Lubomíra Růžičku po porážce 65:76 moc přemýšlení. A přišel vážně hodně brzo - už v páté minutě.

„Hráli jsme opravdu dobrý basketbal a Kolín nevěděl, kde je,“ uvedl Růžička. „Ale pak se bohužel stalo to, co je ve sportu velmi nepříjemné: zranění Garreta Kerra.“

Svitavský pivot, který byl dosud top doskakovačem v nejvyšší soutěži a zároveň jedním z nejužitečnějších hráčů, si znovu pochroumal pravý kotník, kvůli němuž byl už na podzim měsíc a půl mimo. Teď amerického smolaře čeká další absence, jejíž délku lze v tuto chvíli stěží odhadovat.

„Všichni, kdo aspoň trošku rozumí basketbalu, si musí uvědomit, že Garret Kerr je pro nás něco jako LeBron James pro Cleveland,“ použil kouč Růžička odvážného přirovnání svého lídra k megastar NBA.

Psychika svitavského mužstva, jež mimochodem v Kolíně nemohlo nasadit ani rozehrávače Smithsona, podle Růžičky utrpěla Kerrovým úrazem tvrdý direkt.

Tuři už bez něho v sestavě ještě zvládli vyhrát úvodní periodu o šest, ale Středočeši jejich náskok rychle smazali a sami šli dopředu. Hostům sice ve skóre nijak zvlášť neutekli, ovšem žádné komplikace nepřipustili.

Brett Roseboro ze Svitav se na doskoku dostal k míči přes Leeho Skinnera z Kolína. Vpravo Garret Kerr.

„Samozřejmě jsem se hráče snažil burcovat, ale pak se to (Kerrovo zranění) bohužel promítlo do naší procentuální úspěšnosti střelby za tři body. Tuším, že v půlce čtvrté čtvrtiny jsme Kolín pětkrát v řadě ubránili a měli jsme čtyři naprosto otevřené střely, které bychom třeba u nás doma proměnili. Bohužel jsme však byli v dece, a proto jsme tahali za kratší konec,“ mrzelo šéfa svitavské lavičky.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž