Brněnský trenér Lubomír Růžička a jeho rozehrávač Bryan Smithson

Brněnský trenér Lubomír Růžička a jeho rozehrávač Bryan Smithson | foto: Jan Russnák / mmcité 1 Basket Brno

Takový hvizd? Smutné, zlobil se brněnský kouč Růžička

  • 3
Nemůžu se vyjádřit k rozhodčím, ale aby takto zapískali na konci zápasu? Hráč najede do čtyř, náš stojí bokem, balon letí někam za desku a je to faul? Sorry... Jestli mi dají zas flastr, já už nevím, byl na pozápasové tiskové konferenci utkání Brna se Svitavami (82:83) značně rozladěný kouč domácích a zároveň bývalý trenér Turů Lubomír Růžička.

Hostující Východočeši totiž ještě čtyři vteřiny před koncem prohrávali o bod, ale výše zmíněný moment přisoudil Svitavám dvě šestky, které proměnil Eugene Crandall.

„Ani nebudu jmenovat hráče, kteří mi po zápase říkali, že to faul nebyl, že šlo prostě jen o hvizd někam do neznáma,“ pokračoval Růžička.

„Koncovka je vždycky o štěstí, tentokrát to na sebe vzal Crandall a proměnil. Brnu přeji šťastné a veselé Vánoce a krásné prožití svátků. Víc k tomu nemám co říct,“ hovořil na tiskovce za Tury jejich trenér Lukáš Pivoda.

Svitavám přitom vůbec nevyšel vstup do utkání. Po první desetiminutovce prohrávaly 13:26. „Asi jsme ještě zůstali hlavami v autobuse, to se nesmí stávat. Potom jsme Brno dokázali dotáhnout, ale nechali jsme si jej utéct podruhé,“ narážel svitavský rozehrávač Eduard Kotásek na to, že Brno během první části nejdřív vedlo o osm a po vyrovnání pak dokonce o třináct bodů.

„Brno v první čtvrtce odvádělo opravdu super práci v obraně. Nutilo nás do těžkých střel a hrálo skutečně výborně, až jsem kluky nepoznával,“ přidal se Lukáš Pivoda.

V další části už hosté zabrali, v poločase prohrávali pouze o dva body a krok se svým soupeřem drželi i po celý druhý poločas.

„Vzhledem k tomu, co jsme předváděli my a jak hrálo Brno, byla poločasová ztráta dvou bodů ještě skvělý výsledek,“ uvědomoval si Pivoda.

„Zejména ve třetí desetiminutovce jsme začali hrát lépe na obranné polovině, i když nás pořád tížil doskok. To nás málem stálo zápas,“ dodal.

Tuři si čtvrtou výhrou v řadě a celkovou bilancí 10/5 upevnili třetí pozici před Pardubicemi, které prohrály v Prostějově 69:82. Příští utkání Svitavy sehrají 29. prosince od 18 hodin doma proti Olomoucku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž