Michaela Uhrová (vlevo) ze Strakonic hledá cestu kolem Petry Záplatové z

Michaela Uhrová (vlevo) ze Strakonic hledá cestu kolem Petry Záplatové z Trutnova. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Strakonická Uhrová by se ráda vrátila po zranění kolena o víkendu

  • 0
Michaela Uhrová se po finálovém zápase Českého poháru České pošty basketbalistek ve Strakonicích pozdravila s Evou Vítečkovou z vítězného celku USK Praha. Daly si slovo, až budou hrát Strakonice v Praze.

Možná už 15. února v Praze proti VŠE nastoupí i Uhrová, která je delší dobu kvůli zdravotnímu stavu mimo hru. Ve středu od 18 hodin hrají Strakonice první utkání nadstavbové skupiny 2 doma s Pardubicemi a v sobotu budou opět doma hostit Karlovy Vary. Do skupiny 2 se dostaly týmy od sedmého do dvanáctého místa po základní části.

Věříte, že v Praze už budete hrát?
Doufám, že jo. Doktor mi říkal, že se to mé zranění hojí šest týdnů. Teď právě uběhly. Začínám posilovat nohu a uvidíme, co mi zátěž dovolí a jak to bude vypadat. Čím dříve naposiluji, tím dříve budu zpátky na palubovce.

První zprávy hovořily o tom, že budete chybět dva tři týdny.
Ne, ne, to vůbec. Ani nevím, kdo to říkal. Měla jsem problémy s chrupavkou, což je na delší hojení. Když má trvat šest týdnů, tak bych snad za sedm mohla být zpátky. Teď proti Pardubicím určitě ne. Ale o víkendu už bych se snad mohla obléci do dresu a uvidíme.

Co se uvidí?
Jestli mě naše trenérka bude potřebovat. A hlavně uvidíme, jestli budu něco platná.

Jak se vám líbilo finále poháru?
Nelíbilo se mi. Musím upřímně říct, že to tentokrát nebyl moc pěkný basketbal. Zápas o třetí místo měl větší náboj a byl dramatičtější. (Hradec Králové zdolal VŠ Praha 75:60), finále USK - Frisco Brno skončilo 92:63).

V čem byl ještě rozdíl?
O třetí místo se více muselo bojovat. Rozdíl na konci byl sice přes deset bodů, ale utkání o bronz mělo více vzruchu. Finále bylo moc jednoznačné. Za Brno hrají jedna dvě hráčky a z jeho strany to bylo pomalé. Proto to ani nebyl moc pohledný basket.

Už se těšíte, až budete hrát?
Určitě se těším, až vyběhnu na palubovku. Už mi to chybí.

Vašemu týmu se také tolik nedařilo, když jste nehrála.
Bohužel. Ale jsem ráda, že přišla další rozehrávačka Diana Beňušková. Nebudu muset hrát celých 40 minut. Po doléčení zranění se mi to právě teď hodí. Jinak by to pro moje koleno nebylo dobré. Můžeme se dobře doplňovat.

Budete silnější tým.
Určitě. Nebudu muset rozložit své síly na celý zápas. Teď, když budeme střídat, tak výkon našeho týmu neklesne dolů, ale může jít i nahoru. Pak se všem líp hraje. Když jsem unavená a soupeř se na mě hodně soustředí, je to horší. Jsem ráda, že konečně je za koho střídat, to tu doteďka nebylo. I kvůli tomu klidně mohlo přijít zranění mého kolena.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž