BOJ O BRONZ. V minulé sezoně ho basketbalistky Strakonic proti Valosunu zvládly. Kam dojdou tentokrát?

BOJ O BRONZ. V minulé sezoně ho basketbalistky Strakonic proti Valosunu zvládly. Kam dojdou tentokrát? | foto: Surý Ondřej, MF DNES

Strakonice se chystají na boj o další medaili, cítí se na ni

  • 0
V Relaxačním a rehabilitačním centru v Hluboké nad Vltavou představil svoje plány basketbalový klub Strakonic. "Když jsem před rokem říkal, že chceme hrát o medaili, viděl jsem, že tomu moc nevěříte," prohlásil prezident klubu Miloš Balák k novinářům.

Nakonec se Strakonice v hektickém závěru minulého ročníku ligy basketbalistek třetí příčky dočkaly. Vydřely ji po dvou rozhodujících zápasech play-off ve čtvrtfinále a v sérii o třetí místo v halách soupeřek.

Vychutnaly si oslavy jako málokdo. Představily pohár za třetí místo politikům v kraji i ve svém městě. "Byli jsme prvním klubem z kraje, který něco takového dokázal," připomněl Miloš Balák.

Tím se za minulou sezonou zavřela voda. Sláva je věčná, ale nová sezona začne za necelé dva týdny. Ve středu 21. září budou Strakonice doma hostit nováčka VŠE Praha

Nejvyšší soutěž se nově rozšířila na 12 týmů. "Tím se změní i systém," poznamenal manažer strakonického klubu Eduard Gaisler. Po základní části se sice znovu tabulka rozdělí, ale na dvě skupiny po šesti týmech. "Všechny celky budou hrát stejný počet zápasů," podotkl.

To nebylo. Ve skupině o 1. až 4. místo bylo dříve méně utkání a více tréninků na závěr sezony.

Strakonice sázejí na sedm či osm profesionálních hráček, které v kádru doplňují dorostenky. Hned tři zkušené z minulého kádru odešly: Petra Reisingerová, Darina Johnová a Zuzana Ondřejová.

Přišly Kateřina Křížová a Slovenka Zuzana Mračnová. Jsou považované za plnohodnotnou náhradu těch, co odešly.

Ukázaly to dva přípravné turnaje. "Obě hráčky mě příjemně překvapily. Přišly dobře připravené, nemusely nic dohánět," řekla trenérka Marcela Kramerová.

V Karlových Varech Strakonice turnaj vyhrály. V Hradci Králové byly druhé. "Naším cílem je znovu medaile," ujistil šéf Balák. Favoritem je USK Praha. Frisco Brno je oslabené a nemělo by dominovat jako dřív. Dále jsou podle Miloše Baláka uchazeči o medaili Slovanka a Trutnov.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž