Steve Kerr, hlavní trenér Golden State, byl ze zápasu se Sacramentem vyloučen.

Steve Kerr, hlavní trenér Golden State, byl ze zápasu se Sacramentem vyloučen. | foto: AP

Kerr řádil a dostal pokutu 25 000 dolarů. Zasloužím si to, uznal

  • 2
Steve Kerr, trenér basketbalových Golden State Warriors, dostal od vedení NBA pokutu 25 000 dolarů (zhruba 632 000 korun). Pyká za urážky rozhodčích i příliš pomalý odchod z palubovky po vyloučení.

Nejlepší kouč minulé sezony se proti pravidlům provinil v sobotním utkání v Sacramentu, které Warriors prohráli 106:109 po prodloužení.

Kerra rozhodčí poslali na tribunu v závěru třetí čtvrtiny, kdy šestinásobného vítěze NBA rozzuřily fauly na Kevona Looneyho v rozmezí 18 sekund. Incidentu předcházela také technická chyba pro bouřliváka Draymonda Greena.

„Mám, co jsem si zasloužil. Zasloužil jsem si být vyloučený - a vyloučený jsem byl. Nemám si nač postěžovat,“ tvrdil Kerr po zápase smířeně. „Prostě jsem se naštval.“

Později dodal, že s pokutou počítá a že ho mrzí, co řekl. Rozhodčímu Billu Spoonerovi se za sprostá slova chtěl omluvit také osobně.

Steve Kerr (vlevo), hlavní trenér Golden State, byl ze zápasu se Sacramentem vyloučen. Hájí ho jeho asistent Mike Brown.

Možná ještě většímu incidentu zabránil jeho asistent Mike Brown, jenž Kerra zadržel, když se blížil k sudímu Spoonerovi. To však Kerr dodatečně popřel.

„Musíme si to s Mikem vyříkat. Držel mě, jako by si myslel, že chci snad někoho napadnout,“ glosoval muž s pověstí basketbalového gentlemana.

Vyloučení Steva Kerra ze zápasu se Sacramentem

Golden State v neděli předvedlo možná nejhorší výkon sezony. „Prohrát jsme si zasloužili,“ soudil Kerr. „Před i po mém vyloučení jsme hráli špatně. Svůj tým jsem vůbec nepoznával. To jsme nebyli my,“ dodal kouč nejlepšího celku aktuální sezony.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž