Šimon Ježek z Děčína se raduje během turnaje jeden na jednoho

Šimon Ježek z Děčína se raduje během turnaje jeden na jednoho | foto: ČBF / Václav Mudra

Rudý Ježek všechny rychle porazil a přidušený zamířil na pohotovost

  • 0
„V českém finále jsem měl dobrý den a můžu se těšit na play off,“ radoval se Šimon Ježek, jenž ovládl českou finálovou skupinu Kooperativa NBL 1 on 1 Challenge drtivě, porazil všech pět soupeřů: Michala Mareše 7:3, Ondřeje Sehnala 7:4, Ladislava Pecku 7:5, Dalibora Faita 7:5 a Kamila Švrdlíka 8:3. A to i přesto, že se během turnaje potýkal s docela zásadním zdravotním problémem. Postihla ho silná alergická reakce.

Děčínský křídelník Ježek i ústecký pivot Ladislav Pecka slaví postup do finále soutěže jeden na jednoho. Zápasy vyplňují hráčům předčasně ukončenou basketbalovou sezonu, vítěz si odnese zajímavou prémii 100 tisíc korun.

„Měl jsem zarudlé vnitřní strany paží, nohou, hruď i slušně nateklý obličej. A v posledním zápase proti Kamilovi Švrdlíkovi už to bylo na maximu. Možná podvědomě už jsem chtěl rychle na pohotovost, tak jsem to ukončil čtyřmi trojkami z pěti pokusů,“ usmíval se Ježek.

Když pak ale odjížděl na pohotovost, do smíchu mu moc nebylo. 

„Asi šlo o oříšky, kde byla směs mandlí, kešu, hrozinek a lískových ořechů, na což jsem dosud nikdy alergickou reakci neměl. Jak vždycky říkám, že tahle soutěž je tak specifická a nepředvídatelná, tak tohle bych nepředvídal vůbec. A na to, že vyhraju a ještě k tomu budu mít alergickou reakci na ořechy, bych si fakt nevsadil,“ nechápal Ježek.

Z pražské Folimanky, kde se turnaj uskutečnil, zamířil s fyzioterapeutkou USK Anetou Šobovou na pohotovost na Karlově náměstí, kde dostal dva fyziologické roztoky v kombinaci s dithiadenem. A v deset večer už byl v pořádku natolik, že se mohl vrátit z Prahy do Děčína.

„Chtěl bych za tuhle pomoc všem poděkovat. V pátek už jsem mohl normálně odtrénovat a všechno bylo v pořádku,“ ujišťoval v rozhovoru pro web NBL.cz.

Spolu s vítězem Ježkem postoupili do celostátního finále i druhý Sehnal, třetí Švrdlík a čtvrtý Pecka. Z moravské skupiny slaví postup do top 8 Jan Kozina, Radek Pumprla, Matěj Svoboda a Radek Farský. Čtvrteční finále se hraje na Folimance vyřazovacím způsobem, Ježek začne s Farským, Pecka vyzve Kozinu, Pumprla se střetne se Švrdlíkem a Sehnal se Svobodou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž