David Pekárek (v bílém) z Kolína přihrává kolem Luďka Jurečky z Opavy.

David Pekárek (v bílém) z Kolína přihrává kolem Luďka Jurečky z Opavy. | foto: Adam Hruška / Geosan Kolín

Sen o finále trvá. Kolín přitvrdil a vytěžil ze střelecké mizérie Opavy

  • 10
Kolínští basketbalisté zdramatizovali semifinálovou sérii NBL s Opavou a zatím ji nepustili do boje o titul. Třetí zápas vyhráli 79:67 a v pátek budou mít opět výhodu domácí haly. Čtvrtý duel začne v 17:45.

Opavští ve svém prostředí v neděli a v pondělí vyhráli hladce o 25, respektive 19 bodů. Doma ale kolínští medvědi třetímu pokračování bitvy o finále vládli od začátku. První čtvrtinu vyhráli 18:10, v poločase vedli o jedenáct bodů a dobře rozehraný duel už si nenechali vzít.

„Přitvrdili jsme hru. Od začátku série nemáme dobré procento střely, takže jsme si řekli, že naše jediná možnost je vyrovnat se fyzické hře Opavy. Doma jsme jednou tak silnější než venku, naštěstí to dobře dopadlo,“ řekl Studiu Basketbal kolínský rozehrávač Adam Číž, držitel ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče sezony Národní basketbalové ligy.

„Zítra musíme začít stejně, chytit začátek, aby nám Opava rychle neujela. Bránit agresivně a hlavně pohlídat jejich útočný doskok, z kterého dávají velké množství bodů,“ dodal Číž, který dal ve třetím utkání 11 bodů a zapsal i devět doskoků. 

Po 15 bodech vítězné sestavě nasbírali shodně David Pekárek a Lee Skinner; Pekárek si sedm z nich schoval do poslední čtvrtiny.

Slezané doplatili na bídnou střelbu z dálky. Pět trojek z 37 pokusů činí třináctiprocentní úspěšnost. Kolínští se trefili devětkrát a právě zde získali rozdíl 12 bodů.

Ve druhé dvojici je blízko postupu do dalšího finále Nymburk, šestnáctinásobný mistr může sérii s Brnem ukončit v neděli.

Kooperativa Národní basketbalová liga mužů

Semifinále play off - 3. zápas

Geosan Kolín - BK Opava 79:67 (18:10, 43:32, 60:48)
Nejvíce bodů: Pekárek a Skinner po 15, Číž a J. Křivánek po 11, Petráš 10 - Šiřina 12, Kouřil 11, P. Bohačík 10. Stav série: 1:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž