Sacramento - Washington, John Salmons a Brendan Haywood

Sacramento - Washington, John Salmons a Brendan Haywood - John Salmons z týmu Sacramento Kings (vlevo) se snaží v zápase NBA přihrát přes pivota Washingtonu Wizards Brendana Haywooda. | foto: Max Whittaker, Reuters

Sacramento může jen překonat očekávání

  • 3
Sacramento Kings definitivně ustoupili ze svých nedávných pozic ve špičce ligy a vloni neměli v nabité špičce Západu šanci postoupit do play-off, i když uhráli celkem solidních 38 výher. Letos je po odchodu Rona Artesta zřejmě čeká ještě těžší sezóna.

Na to, jak komplikovaně pro ně sezóna probíhala (dlouhodobé absence Bibbyho, Martina, Artesta, Millera...) byla konečná bilance 38/44 více než solidní. Na poslední postupové místo v konferenci jim ale přesto chybělo 12 výher.

Tým sice ztrácel až příliš míčů, ale naopak velmi dobře střílel z pole a dlouho to vypadalo, že by nakonec mohl dosáhnout alespoň padesátiprocentní bilanci. V závěru mu ale trochu došel dech.

Kings mají ve své sestavě několik celkem solidních střelců a Kevin Martin se už dokonce vyhoupl do absolutní špičky ligy (vloni průměr 23,7 bodů na zápas), ale problém bude spíš v obraně. Vloni s Artestem měli Kings 5.nejhorší obranu v lize a těžko nalézt důvod, proč by to mělo být letos lepší.

Kings si vytvářejí solidní základnu mladých hráčů a budoucnost může být celkem brzy růžová, ale letos v podstatě nikdo nepochybuje, že Kings budou mít své pingpongové míčky v draftové loterii.

Předpokládaná základní sestava:
Beno Udrih
Kevin Martin
John Salmons
Mikki Moore
Brad Miller

Důležité posily:
Bobby Jackson, Jason Thompson
Důležité ztráty: Ron Artest, Anthony Johnson

, pro iDNES.cz

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž