Roman Chocholouš, trenér basketbalistek Studánky Pardubice.

Roman Chocholouš, trenér basketbalistek Studánky Pardubice. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Rozhodly zkušenosti, tvrdí trenér pardubických basketbalistek po výhře

  • 1
Kdo někdy byť jen amatérsky sportoval a poznal, jaké to je hrát průběžnou soutěž a jen prohrávat, dovede se asi dobře vcítit do kůže basketbalistek pardubické Studánky. Ty letos na svou první výhru v nejvyšší soutěži čekaly až do jedenáctého kola.

"Jsme rádi, že se nám to konečně povedlo prolomit," uvedl po výhře 71:60 nad pražským DSK Basketball trenér Pardubic Roman Chocholouš a přiznal, že je to pro všechny zainteresované pořádná úleva.

Do zápasu totiž basketbalistky ze Studánky vstupovaly v netradiční roli favoritek. Kouč si vytyčil za cíl vést nad DSK v poločase o patnáct bodů, aby odpadly zbytečné nervy v závěru. Do šatny šla Studánka ale jen s osmibodovým vedením.

"My jsme si vypracovali náskok už v první čtvrtině, jenže ve druhé jsme si nechali dát sedm bodů v řadě," vysvětloval Chocholouš.

Pražanky se pak v jednu chvíli přiblížily na pouhý bod (stav 26:25), ale Studánka znovu zabrala a definitivně jim upláchla. "To byla jediná větší chyba, kromě toho, že jsme neproměňovali šestky," poznamenal Chocholouš.

"Naše hráčky odvedly dobrý výkon a dařilo se celé základní pětce, všechny holky daly přes deset bodů, nebo se té hranici blížily," chválil zejména Kramperovou, Březinovou, Pavlasovou, Jedličkovou a Ondřejovou. "V tomhle utkání bylo vidět, že už máme v ŽBL něco za sebou, ty zkušenosti jsme prodali," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž