Rozhodčí? Trenéři se neshodli

  • 3
NovýJičín - Očekávaným vítězstvím Mlékárny Kunín skončilo předehrávané utkání 21. kola Mattoni NBL mezi domácími basketbalisty a USK Praha. Hosté sice drželi v prvním poločase s favoritem krok, nicméně po třetí čtvrtině už prohrávali dvouciferným rozdílem a nakonec podlehli o 16 bodů. Pranic se jim však nepozdával výkon dvojice rozhodčích, což trenér Petr Treml dal na pozápasové tiskové konferenci jasně najevo.

"Nevím, jak to říct. Výkon rozhodčích, zejména směrem k hráčům černé pleti, se mi nezdál korektní," podotkl Treml. Vzápětí zašel ještě dál, když konstatoval: "Možná ani nemá smysl na takovéto zápasy jezdit!"

Kouč novojičínského týmu Zdeněk Hummel měl na celou věc pochopitelně naprosto odlišný pohled. "Nesouhlasím s názorem trenéra Tremla. Viděl jsem to přesně obráceně," oponoval Hummel.

Poměr osobních chyb byl zcela vyrovnaný (20-20), ovšem vysokoškoláci se podle rozhodčích dopustili dvou úmyslných chyb. Stihli je vtěsnat do tří minut v polovině poslední čtvrtiny, přičemž "obětí" faulů Přibyla a Ladislava Tótha, které rozhodčí posoudili jako úmyslné, se v obou případech stal americký basketbalista Fred Warrick...

Jinak však Pražané sehráli v Novém Jičíně solidní zápas a zejména v prvním poločase svého protivníka hodně potrápili. Ostatně s Mlékárnou Kunín mají z poslední sezony bohaté zkušenosti, neboť ve čtvrtfinále playoff ji senzačně donutili k pětizápasovému souboji.

"Blahopřeji domácím hráčům k vítězství, byli lepší," konstatoval nakonec smířlivě kouč vysokoškoláků Petr Treml.

Jeho protějšek Zdeněk Hummel viděl klíčové okamžiky zápasu ve třetí čtvrtině. "Jsem rád, že se mi podařilo postavit do druhého poločasu základní sestavu, která otočila celý průběh zápasu," liboval si zkušený prvoligový harcovník.

Přestože jeho svěřenci nakonec povinné dva body uhráli, viděl Hummel ve hře svého týmu mnoho nedostatků. "Naše hra má stále spoustu chyb. Je však těžké je odstranit," posteskl si bývalý reprezentační trenér.

Důvod je jednoduchý. "Kvůli nabitému programu nám nezbývá téměř žádný čas na kvalitní trénink," dodal Hummel.

Basketbalisté Mlékárny Kunín nasedli ještě večer po zápase s USK do autobusu a vyrazili do Švýcarska. Ve středu a ve čtvrtek je ve Fribourgu čeká Final four FIBA Cupu, v němž sehrají dva zápasy. Po pátečním návratu se pak v neděli utkají v posledním kole základní části Mattoni NBL s Ostravou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž