Svitavský rozehrávač Roman Marko skončil pod těly děčínských Tomáše Pomikálka...

Svitavský rozehrávač Roman Marko skončil pod těly děčínských Tomáše Pomikálka (5) a Filipa Halady. | foto: Armex Děčín

Svitavský rozehrávač Marko po prohře: Jsme zklamaní a naštvaní

  • 0
Skřípalo nám to v útoku i v obraně. Tak shrnul rozehrávač Roman Marko neúspěšný víkendový pokus svitavských basketbalových Turů o třetí výhru v letošním ročníku Kooperativa NBL. Místo ní Svitavy doma proti Kolínu utrpěly čtvrtou porážku a s bilancí 2-4 jsou aktuálně na osmé příčce.

„Ta prohra nás hodně mrzí, protože jsme si říkali, že tyhle zápasy doma musíme vyhrávat, pokud chceme být úspěšní. To se nepovedlo - jsme zklamaní a naštvaní. Ale život jde dál. Příště v Ústí to musíme napravit,“ obracel se 31letý basketbalista už k dalšímu kolu.

Ale zpět ke Kolínu. Ačkoliv 25bodový Marko mohl sám směrem dopředu sotva předvést víc (snad mít větší počet přihrávek), v obraně stejně jako celý tým hořel. Navíc si nepřipsal ani jediný doskok, což byla disciplína, která jeho mužstvo v zápase notně srážela.

„Největší problém byl, že jsme se nevyrovnali s jejich agresivitou a jejich útočným doskokem. Pod vlastní obroučkou jsme nebyli schopni získat balon a oni měli druhé a třetí šance, které zakončovali buď košem, anebo trestnými hody,“ podotkl.

Podle něj Tury trápilo hlavně duo kolínských pivotů Lee Skinner, David Machač.

„Skinner chodil na útočný doskok tvrdě a my tam byli měkcí. Proměňoval navíc i střely z dálky, po pick’n’rollu (uvolnění hráče s míčem v útoku za pomoci clony) jsme u něj byli pozdě. Chytil sebevědomí a pak bylo těžké ho zastavovat. A párkrát jsme zaspali i u dalších střelců,“ konstatoval Marko.

Nijak nepomohlo ani poločasové hromobití, které do kabiny doprovodilo kouče Lubomíra Růžičku.

„Věřil jsem tomu, že po změně stran zapneme na vyšší obrátky a dotáhneme je, ale oni bohužel byli v laufu. Dařilo se jim,“ povzdechl si Marko.

„Musíme si přiznat, že jsme si vítězství vůbec nezasloužili. Myslím, že rozhodl už začátek zápasu. Vstoupili jsme do něj vlažně, hráli pomalu, moc profesorsky. Mysleli jsme si, že to půjde samo, ale ono nešlo,“ litoval.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž