´Rolling Stone´ Jagger propaguje NBA

Los Angeles - Mick Jagger, zpěvák legendární skupiny Rolling Stones, sice spatřil světlo světa ještě o pár let dříve než slovutná NBA, ale vedení nejbohatší basketbalové soutěže světa si s rockovým veteránem náramně notuje. Před zahájením jejího 57. ročníku se tak Jagger dokonce propůjčil do role propagačního 'náhončího'.

V úterý se ve Spojených státech a v Kanadě rozběhla ku příležitosti startu NBA masivní kampaň  - ve třicetivteřinovém spotu se prolínají sekvence z koncertů Rolling Stones v Severní Americe s atraktivními  basketbalovými kousky.

Nestárnoucí Angličané nikdy nezapřeli obchodního ducha, a tak zároveň propagují i své nové kompilační album "Forty Licks". Ve spotu s názvem "Love It Live" totiž zazní čerstvý singl "Don't Stop" a objeví se v něm zářivé hvězdy NBA kalibru Jasona Kidda, Shaquilla O'Neala či Kevina Garnetta.

Sám velký Mick s basketbalem v mládí koketoval. Ještě blíž k němu měl jeho otec, který coby učitel tělesné výchovy pomáhal ve Velké Británii basketbal popularizovat a svého syna trénoval ve středoškolském týmu.

Jaggerovi kolegové z Rolling Stones, Keith Richards a Ron Wood, spíše prosluli dovedností ve sportu, jenž je svou podstatou mnohem blíž jejich dlouholeté profesi rockové hvězdy. Prý hrají báječně snooker. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž