Luka Dončič z Dallas Mavericks je mnohem spokojenější než Aaron Nesmith z...

Luka Dončič z Dallas Mavericks je mnohem spokojenější než Aaron Nesmith z Indiana Pacers. | foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports, Reuters

Real bude slavit výročí s NBA, Dončič si zase zahraje v Madridu

  • 0
Luka Dončič dostane v říjnu příležitost zahrát si v dresu Dallasu zápas proti svému bývalému týmu Realu Madrid. Vedení zámořské ligy oznámilo termín přípravného duelu, který se uskuteční v domácí hale úřadujícího vítěze Euroligy 10. října. Tehdy uplyne 35 let od prvního utkání týmu NBA ve Španělsku a bude jubilejní dvacáté.

Dončič se do haly WiZink Center vrátí po pěti letech. V Realu působil od 13 let, odehrál za něj čtyři sezony a získal tři španělské tituly.

Angažmá tam završil v roce 2018 triumfem v Eurolize, navíc tehdy získal v 19 letech jako nejmladší hráč v historii soutěže ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče Euroligy i finálového turnaje. Rok na to už byl vyhlášen nejlepším nováčkem NBA.

V Madridu to bude první zápas týmu z NBA od roku 2016, kdy Real i s Dončičem nastoupil proti Oklahoma City. Mavericks před cestou do Madridu odehrají dvě přípravná utkání s Minnesotou v Abú Zabí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž