Prostějovští Orlové chtějí potvrdit výhru

Prostějov - Do Nového Jičína se stěhuje semifinálová série basketbalové ligy mezi Kunínem a Prostějovem. V lepší situaci jsou Orlové, kteří nastoupí dnes od 18 hodin s náskokem jednoho vítězství. "První bod je důležitý, ale ještě nic neznamená," uvědomuje si trenér Prostějova Predrag Benáček.

"Jako když má hráč tři fauly. Do povinného střídání je daleko. Stejné je to s námi. Taky máme daleko k postupu do finále." První zápas poznamenaly slabší výkony kunínských opor Warricka a Howarda, kteří nebyli výrazní jako v jiných zápasech.

"Nezvládli tlak po čtvrtfinále proti Spartě, který se snažil udělat z nich nečistě hrající hráče," uvedl kunínský kouč Zdeněk Hummel, který před dalším zápasem plánoval pohovory s celým týmem.

"Individuální debaty nejsou dobré. Sedne si celý tým, každý si řekne svoje, a budeme zase s čistým stolem." Trenér Benáček bude chtít soupeře překvapit. Povedlo se mu to i na začátku série, kdy postavil do základní sestavy Černoška. Ten se odvděčil 12 body a dobrou hrou v obraně.

"Něco zkusíme vymyslet, i když to bude těžké. Soupeři se znají. Chceme se ale pokusit vyhrát a využít výhody vedení v sérii," plánuje Benáček. Třetí zápas semifinále je na programu v sobotu v Prostějově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž