Momentka ze zápasu Děčín - Prostějov.

Momentka ze zápasu Děčín - Prostějov. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Prostějovští trojkami zničili Jihočechy o 32 bodů a dál jsou druzí

  • 1
Na porážku v Děčíně rychle zapomenuli basketbalisté Prostějova. Doma v 7. kole Mattoni NBL rozstříleli Jindřichův Hradec rozdílem třídy 90:58 a zaznamenali šesté vítězství v sedmi zápasech.

Hosté pálili z nejrůznějších pozic, skoušel to kdekdo. Prosadila se však pouze dvojice Tracey, Pavlík. Zbytek týmu paběrkoval. "Tak jsme hrát rozhodně nechtěli. V zápasech proti silným soupeřům se projeví individuality a ty nám prostě chyběly," přiznal hostující kouč Karel Forejt.

Orli přitom nezačali nijak oslnivě a první čtvrtinu dokonce prohráli. Pak se ale připomenuli střelci z dálky a po trojkách Panduly, Marka a Bratčenkova bylo na světě dvouciferné vedení.

Po přestávce začal kralovat slovenský střelec ve službách Orlů Pandula. Ve druhé části zápasu nastřílel osmnáct bodů a za stavu 59:37 bylo o vítězi rozhodnuto. "Po úvodní trojce Bohačíka jsme polevili a začali si hrát s ohněm. Naštěstí se tým rychle probudil a žádné potíže nepřipustil," oddechl si prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

Domácí drželi pohodlný náskok i přes časné střídání, navzdory občasnému zaskřípání při přechodu na útočnou polovinu. "Někdy je složité držet koncentraci za rozhodnutého stavu. Svádí to k podcenění. Hráči hledají neobvyklá řešení a pak to vypadá kostrbatě. Čeká se jen na konec utkání. Ale tým se dokázal udržet v tempu a tomu odpovídá konečný rozdíl," komentoval výhru o 32 bodů Choleva.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž