Marian Přibyl

Marian Přibyl | foto: Michal Klíma

Přibyl nakonec mistra nepřebil

  • 1
Pardubice - Přibyl, Přibyl a zase Přibyl. Kdo by se krátce před koncem první čtvrtiny basketbalového duelu mezi Pardubicemi a Nymburkem podíval do střeleckého zápisu, mohl by nabýt dojmu, že proti obhájcům titulu stojí jediný muž: Marian Přibyl.

Na ukazateli svítí skóre 15:18, ale v kolonce domácích střelců figuruje jediné jméno. Pardubické křídlo bylo v úvodu k nezastavení: jeho "one man show" zvedala rekordní diváckou návštěvu ze sedadel a Synthesia díky jeho bodům držela s mocným soupeřem krok. Škoda jen, že nymburská obrana postupem času našla na neomylného Přibyla recept.

Domácí tým podlehl 61:79, ale výsledek tentokrát nebyl tak důležitý.

Zaprvé: Nymburk je v domácích poměrech takřka nepřemožitelný.

Zadruhé: Pardubicím šlo o nápravu škod po ostudném debaklu v Novém Jičíně.

 
Zatřetí: do konce základní části zbývají sehrát už jen tři kola a Synthesia už ladí fazonu na play-off.

"Do play-off jsme vykročili správným směrem," prohlásil optimisticky pardubický kouč Ivan Vojtko, který potvrdil, že na výhru tentokrát nemyslel: "Nebylo to cílem. To bychom museli podat opravdu mimořádný výkon."

Pardubičtí by utkání zvládli na jedničku nebýt úseku mezi 31. a 36. minutou, kdy Nymburk rozhodl  patnáctibodovou šňůrou.

Poslední příležitost jak v domácí ČEZ Aréně naposledy v základní části zvítězit mají Pardubičtí v neděli. Od 18 hodin hostí Prostějov. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž