Satoranský

Satoranský

Potvrzeno: Talentovaný basketbalista Satoranský odchází z USK do Sevilly

  • 0
Sedmnáctiletý rozehrávač basketbalové reprezentace Tomáš Satoranský se dočkal vysněného přestupu. Odchází u USK Praha do španělského Cajasol Sevilla.

Nejsledovanější transakce v USK tak dospěla ke svému závěru. Odchod nadějného reprezentanta byl na spadnutí v průběhu léta. 

Informaci o přestupu potvrdil manažer pražského celku Petr Jachan. "Sevilla chtěla mít Tomáše od začátku přípravy. V těchto dnech už je hráč ve Španělsku, v sobotu odjíždí na soustředění do Andorry," upřesnil.

 Podmínky, za kterých Satoranský do Španělska odchází, zveřejněny nebyly. "Pro nás je ale důležité, že na Tomášův přestup navazuje další spolupráce se španělským celkem. Už teď jsou naplánovány stáže našich trenérů v Seville. Nešlo nám o to shrábnout peníze a jít dál," říká Jachan.

Tomáš Satoranský patří k největším nadějím českého basketbalu. Stal se nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v tuzemské nejvyšší soutěži. Historickým benjamínkem je i v reprezentačním mužstvu.

"Zvažoval jsem to hodně dlouho, ale španělskou ligu považuju za nejlepší evropskou soutěž a ve Španělsku se podle mě můžu nejvíc zlepšovat," uvedl před časem Satoranský. Z pražského celku odchází po devíti letech.

"Sevilla hodně sází na mladé. Měl bych tam mít mnohem víc prostoru," odůvodnil Satoranský, proč dal přednost Cajasolu před španělskými velkokluby Málagou, Saski Baskonií (bývalé Tau) či srbským Partizanem Bělehrad.

V Seville, čtrnáctém týmu španělské nejvyšší soutěže, Satoranského od nové sezony povede Joan Plaza, někdejší kouč Realu Madrid.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž