Posily měly dva tréninky a hned hrály finále

Nový Jičín - Sebevědomí americkému pivotu Jermainu Williamsovi nechybí. "Přijel jsem bojovat o titul," prohlásil před svým prvním utkáním v dresu basketbalistů Geofinu Nový Jičín. Jeho start ve včerejším utkání Středoevropské ligy byl jasný v úterý. Zato o tom, že bude moci nastoupit i jeho krajan s jamajským pasem křídelník Kevin Johnson, se rozhodlo teprve v poledne před zápasem.

To se zástupcům klubu podařilo vyřídit všechny formality. Williams poprvé naskočil do hry v 7. minutě, v desáté se k němu přidal Johnson. A jejich bilance? Jermaine Williams během 20 a půl minuty dal 5 bodů a doskočil 4 míče. Kevin Johnson odehrál téměř 20 minut. Vstřelil 4 body a měl tři doskoky. K tomu čtyřikrát fauloval.

"Nejdůležitější bude, abychom se s týmem sehráli," uvedl Johnson. Jeho slova potvrdil trenér Zbyněk Choleva. "Měli to těžké, dostat se do hry po dvou trénincích. Trochu se hledali, ale určitě nám pomůžou." S míčem to obě posily umí.

Ostatně Williams v roce 2002 působil v týmu populárního Harlemu Globetrotters. "Vím však, že tady musím hrát kolektivně, ne na sebe," usmál se Williams. "Hlavní je obrana." Oba mají v Novém Jičíně smlouvu do konce roku, ale s tím, že ji klub v případě jejich neuspokojivých výkonů může do měsíce ukončit.

Jermaine Williams, americký basketbalista ve službách Nového ičína.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž