Václav Honomichl (vlevo) využívá clony svého plzeňského spoluhráče Jaroslava

Václav Honomichl (vlevo) využívá clony svého plzeňského spoluhráče Jaroslava Kovandy a obchází libereckého Michala Honzáka. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Plzeňští basketbalisté v sérii vedou, teď hostí Sokol Pražský podruhé

  • 0
V sobotu po výhře 66:42 zvládli první krok do semifinále play-off první ligy a ve středu se basketbalisté Lokomotivy Plzeň podruhé na domácí půdě utkají se Sokolem Pražským.

"Čekali jsme vyrovnanější zápas, ale projevila se kvalita na naší straně," hodnotil úvodní duel kouč a šéf plzeňských basketbalistů Pavel Froněk. Z

a klíčové muže zápasu označil Pecku, který Pražany drtil třiceti body, a rozehrávače Honomichla. "Oba pendlují v mattonce, a když zahrají, soupeři je těžko eliminují," mínil Froněk.

Přesto podle něj mohla Lokomotiva nasázet ještě větší počet košů. "Byl to první zápas, kluky svazovala nervozita."

Druhý duel je na programu ve středu od 19.45 hodin opět v Plzni. Zatímco první zápas se hrál ještě v Městské hale na Slovanech, tento hostí tělocvična 28. ZŠ, kde dřív bývaly basketbalové třídy.

"Většina kluků tam hrála odmalička. Je tam jiná orientace než ve velké hale, to by mohla být naše výhoda," uvažoval Froněk. "Doufám, že změna prostředí pomůže i v nárůstu skóre a ve stísněných podmínkách očekávám výbornou kulisu."

Třetí zápas série se odehraje v pátek v Praze.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž