Pippena nezastavily ani vykloubené prsty

Los Angeles - Nejen hráči New Yorku mají srdce bojovníků - ve včerejším zápase dokázal nepřízeň osudu překonat i portlandský Scottie Pippen, který si na konci první čtvrtiny vykloubil dva prsty na levé ruce a přesto s 22 nastřílenými body dovedl svůj tým k vítězství na palubovce Lakers, kteří tak museli odložit oslavy postupu a k šestému zápasu odjíždějí opět do Portlandu.

Lakers - Portland 88:96 (stav série 3:2)
Po dvou výhrách v Portlandu se už Lakers zřejmě viděli ve finále, ale hosté znovu ukázali svou sílu. "Bude to ještě chvilku trvat, než vyhrajeme tuhle sérii," řekl po zápase kouč Lakers Phil Jackson. "Myslím, že to našemu týmu může přinést i něco dobrého. Ještě není dostatečně zralý, aby zvládal takovéhle vypjaté situace..." Jackson si také neodpustil poznámku na adresu Pippena, že za udeření loktem Johna Salleyho během čtvrtého utkání měl být suspendován a neměl v tomto zápase nastoupit. Pippen však dostal "jen" 10000 dolarů pokutu, nastoupil a na výhře Portlandu měl velký podíl.

Právě Pippen byl hlavní postavou první čtvrtiny, kterou Portland vyhrál 24:26, když nastřílel 12 bodů. V jejím závěru si ale "vyrazil" při útočném faulu dva prsty na levé ruce a i když se sebezapřením pokračoval, k další střele se odhodlal až na konci druhé čtvrtiny. Právě v poslední sekundě prvního poločasu však psychicky velmi důležitou trojkou zároveň s klaksonem zvyšoval náskok Portlandu už na 45:53.

V týmu domácích byl jasnou jedničkou Shaquille O´Neal, který nastřílel 31 bodů a doskočil 21 míčů, ale tentokrát nenašel příliš velkou podporu u spoluhráčů. Kobe Bryant sice nastřílel 17 bodů, ale jeho procentuální úspěšnost byla velmi špatná (4/13) a navíc ztratil 6 míčů a 5 minut před koncem se vyfauloval. Hrdina minulého zápasu Glenn Rice pak docela vyhořel, trefil jediný pokus ze hry z 8 střel a zaznamenal jen 4 body. Naopak Pippen podporu spoluhráčů měl - Rasheed Wallace nastřílel rovněž 22 bodů a hlavně se konečně prosadili i náhradníci, kteří dosud nebyli moc vidět - Brian Grant a Detlef Schrempf nastříleli po 9 bodech a i jejich zásluhou byl stav po třech čtvrtinách už 67:80. Domácí pak už jen snížili po 4 bodech Bryanta na rozdíl 8 bodů, ale ten po oddechovém čase minul trestný hod a nápor Lakers skončil. Hosté pak už jen s přehledem kontrolovali náskok a v obraně perfektně zdvojovali i ztrojovali O´Neala, zatímco jeho zcela volní spoluhráči zakončovat nedokázali.

Zajímavosti:
Scottie Pippen si kromě 22 bodů, 6 doskoků a 4 bloků připsal na konto také 6 získaných míčů, dohromady jich za kariérů v playoff získal už 380 a v historické tabulce se posunul na první místo před Michaela Jordana (376) --- Shaquille O´Neal proměnil včera své první 3 trestné hody a celkem tak dosáhl "životní" šňůry 15 proměněných šestek za sebou (celkem jich včera proměnil 7 z 12) --- Lakers prohráli letos z 50 zápasů doma jen sedmkrát a z toho třikrát s Portlandem a poprvé za sezónu prohráli doma dvakrát za sebou

Statistika:
Střelci
- Lakers: O´Neal 31b, 21d, Bryant 17, Harper 14 - Portland: Wallace 22b, 10d, Pippen 22, Smith 13, Sabonis 12
Střelba: 38% - 43,2%, TH: 73,3% - 76,5%, doskakování: 44:43


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž