Phoenix odolal finiši Orlanda

N e w Y o r k - Tripple-double Jacksona a 31 bodů Garnetta stálo za vítězstvím Minnesoty 105:90 nad hostujícím Sacramentem. Dramatický zápas se šťastnějším koncem pro hosty viděli diváci v Orlandu, kde místní Magic přivítali tým Phoenixu. Jeho útočná vozba ve složení Robinson - Hardaway - Kidd nasbírala dohromady 79 bodů a i přes velký finiš domácích zajistila svému týmu týmu vítězství 117:113.

V Denveru se představila Filadelfie a hned od začátku se do domácích pořádně obula. Po první části vedla o 7 bodů, přičemž se činil zejména Iverson. Denverští hráči se však rychle oklepali a ve druhé části srovnali se svým protivníkem krok. O výsledku 83:80 nakonec rozhodla větší vyrovnanost kádru domácích a také lepší proměňování trojkových pokusů. Zatímco střelci Filadelfie proměnili jediný trojkový pokus, Denver si připsal 6 úspěšných tříbodových zásahů.

Prostřední dvě části utkání proti Miami vůbec nezvládli hráči Detroitu. Během dvou čtvrtin nasbírali 22-bodovou ztrátu na svého soupeře, který se opíral zejména o přesné zakončování Mashburna s Mourningem. Více než 19 tisíc fiváků tak mohlo vidět poměrně pohodové vítězství svého týmu v poměru 104:82. Hosté opět potvrdili, že bez Granta Hilla to zkrátka nejde. Z posledních osmi zápasů odešli sedmkrát poraženi.

11 ze svých 25 bodů zaznamenal Glen Robinson z Milwaukee v poslední čtvrtině a potvrdil tak svou pověst hráče pro závěry zápasů. Vancouver, který ještě před koncem třetí části vedl o dvanáct bodů tak přišel o možnost poprvé v této sezoně vyhrát třikrát v řadě. Ještě dvě minuty před koncem byl stav vyrovnaný 80:80. Pak ale Cassel proměnil trojku a pomohl tak utéci Milwaukee o 5 bodů. Hosté již poté udržovali náskok až do konce, kdy se skóre zastavilo na poměru 87:92.

Výsledky:
Miami - Detroit 104:82
Orlando - Phoenix 113:117
Minnesota - Sacramento 105:90
Denver - Filadelfie 83:80
Vancouver - Milwaukee 84:90

Prohlédněte si tabulky konferencí

Terry Mills z Detroitu doskakuje míč před Mourningem v zápase, který pro sebe získalo Miami


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž