Nymburský pivot Petr Benda střílí v utkání s Tofasem Bursa.

Nymburský pivot Petr Benda střílí v utkání s Tofasem Bursa. | foto: David Šváb / ERA Nymburk

Je to pro nás jedna z opravdu velkých výher, radoval se veterán Benda

  • 2
Osmatřicetiletý pivot Petr Benda patřil k hlavním strůjcům vítězství basketbalového Nymburka v dohrávce 1. kola Ligy mistrů na palubovce Tofasu Bursa 96:93 po prodloužení. Byl třetím nejvytíženějším hráčem týmu s časem 33:34 minuty za Haydenem Daltonem (36:09) a Vojtěchem Hrubanem (34:44). Přispěl 13 body i šesti doskoky, přičemž všechny byly obranné, a čtyřmi asistencemi.

„Je to pro nás skvělé vítězství, které jsme po minulém zápase potřebovali. Dodržovali jsme náš herní plán. Někdy jsme byli nahoře a někdy dole, ale změnili jsme pak obranu a to nám pomohlo,“ řekl Benda. 

Nymburk před týdnem prohrál v Dijonu 61:85 a v boji o dvě postupová místa do osmifinále ze čtyřčlenné skupiny potřeboval uspět.

Radost v prodloužení. Basketbalisté Nymburka vezou výhru z Turecka

„Je to pro nás jedna z opravdu velkých výher. Možná si někdo řekne, že je to takový soupeř na naší úrovni, ale pro nás tento moment v rozpoložení, v jakém jsme, a co jsme prožili za poslední týdny, je to opravdu cenné,“ připomněl Benda, že v Dijonu Nymburk nastoupil tři týdny po posledním soutěžním zápase v lize. Tým si prošel koronavirovou nákazou a kvůli opatřením v tuzemsku nemohl trénovat v hale.

„Doufám, že nám to pomůže se udržet v boji o postup, každé vítězství venku může být rozhodující. Máme dobře nakročeno do boje o postup, musíme samozřejmě vyhrávat doma,“ prohlásil Benda, který k vítězství přispěl body v důležitých okamžicích a proměnil v zápase tři ze čtyř tříbodových pokusů.

„Snažím se užít si každý zápas a jít do toho na sto procent. Někdy to vyjde a někdy ne. Někdy jsou horší zápasy a někdy lepší. Myslím si, že to dneska vyšlo celému týmu. Až na pár úseků v té hře jsme předváděli dobrý výkon a byli jsme odměněni vítězstvím,“ dodal Benda.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž