Pavel Bosák (vpravo) se s chomutovskými spoluhráči Curtisem Allenem a Janem

Pavel Bosák (vpravo) se s chomutovskými spoluhráči Curtisem Allenem a Janem Hartmanem raduje z výhry nad Levicemi. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Děčínští mé blikance tolerovat nebudou, uvědomuje si Bosák po přestupu

  • 2
Tvrdí o sobě, že je jako sopka. Bude-li chrlit jen body, asistence nebo doskoky, dobře pro ligový Děčín. Basketbalový samorost Pavel Bosák totiž posílil Válečníky, interesantní přestup.

"Děčín se ozval už týden po sezoně. Myslím si, že trenér Budínský i manažer Houser dělají basket na špičkové úrovni," tvrdí potetovaný bojovník, který dotáhl Chomutov do předkola play-off.

Proč ještě jste Děčínu kývl?
Já se po čtyřech letech vrátil do Čech, hlavně kvůli rodině. Chomutov mi dal šanci. Pak jsem mluvil s trenérem Budínským, který v Chomutově žije. Viděl mě na zápasech a nabídl mi spolupráci. Když zapomeneme na Nymburk, je Děčín asi to nejlepší, kam jít. A to říkám objektivně, bez toho, že tam budu. Velká šance pro mě, mám radost!

V čem je tedy Děčín výjimečný?
Nemluvím o penězích, s těmi má kromě Nymburka potíže každý, to bychom mohli zavřít krám. Myslím fanoušky. Ze Slovenska jsem sice zvyklý na dvakrát takovou atmosféru, ale když vidím prázdné Pardubice, prázdný Nymburk, prázdný Prostějov, je v tom Děčín úplně nejlepší v české lize.

Děčín je tým bojovníků, což by vám mohlo sedět, ne?
Já hraju basket naplno už 15 let, nemám s tím problém.

Jinde jste byl klíčový hráč, v Děčíně se sází spíš na kolektiv.
Že se pět šest hráčů podělíme po 10 bodech, jako to bylo letos v Děčíně, je úplně v pohodě! Když bude medaile, nemám problém. Pokud uvidím volného hráče, míč mu podám.

Válečníci dělají dost věcí i mimo basket. Třeba tancovali na plese gangnam style. Těšíte se?
Já si sednu na bar a budu fandit. Nejsem extra tanečník.

Děčín s vámi probíral i vaše zkraty.
Líbí se mi, že kouč Budínský ví, co chce. Na lavičce trenér nároďáku, paráda! Pověděl mi, že jsme všichni indiáni a on náčelník. Chápu to. Řekl, že mé excesy tolerovat nebude. Že mě nemůže střídat každý druhý zápas kvůli nějakému blikanci. Respektuju to. Bude to pro mě jiná hra, když je v týmu čtyři pět lepších hráčů. Všichni se nebudou soustředit jen na Bosáka.

Co vy a reprezentace?
Měl jsem vždycky nakročeno, někdo to vyprávěl, ale nebyl jsem v ní nikdy. Teď jsme to neřešili a řešit ani nebudu. Od toho jsou jiní.

Jaké vzpomínky vám zůstanou na Chomutov?
Určitě dobré! Dal mi šanci na návrat do ligy. Každý se mě bál angažovat, každý vymýšlel blbosti. Že jsem blázen, zlý muž, nekoučovatelný, drahý. Kdo mě zná, ví, že to není pravda. Je to nálepka od lidí, co mě moc nemusí. Bojuju s tím od svého odchodu z USK, kde byl první problém, ale nedělám z toho vědu. Chomutovu děkuju, ale teď chci ještě růst.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž