Pau Gasol pózuje v dresu Portland Trail Blazers

Pau Gasol pózuje v dresu Portland Trail Blazers | foto: AP

Ani jeden zápas a Pau Gasol v Portlandu končí. Bude z něj trenér?

  • 0
V červenci coby volný hráč podepsal v Portlandu roční smlouvu, v NBA však Pau Gasol za nový klub neodehrál jediné utkání. Devětatřicetiletý pivot má stále potíže s levou nohou, s níž byl v květnu na operaci. S Portlandem španělská basketbalová hvězda jedná o působení v roli trenéra, hráčskou kariéru ale ještě uzavřít nechce.

„Ode dneška už nejsem členem kádru Trail Blazers, takže se můžu věnovat ze všech sil rehabilitaci,“ uvedl Gasol na twitteru. 

Doufal, že po operaci se dá dohromady a bude schopen hrát, ale nynější vyšetření ukázala, že stav jeho nohy mu to v nejbližší době neumožní.

Přesto Gasol doufá, že se ještě na palubovky vrátí. „Mám pro basketbal stále stejné nadšení, jako když jsem začínal, a budu makat na tom, abych se zotavil a mohl dál hrát hru, kterou mám tak rád,“ prohlásil.

Gasol prožil nejúspěšnější léta v NBA v dresu Los Angeles Lakers, s kterými získal v letech 2009 a 2010 mistrovské tituly. 

Do zámořské ligy přišel z Barcelony a nastupoval za Memphis, Lakers, Chicago, San Antonio a Milwaukee. V roce 2002 byl vyhlášen nejlepším nováčkem soutěže, později se šestkrát zúčastnil Utkání hvězd NBA.

Se španělskou reprezentací ovládl mistrovství světa v roce 2006 a třikrát vyhrál evropský šampionát. Z olympijských her má dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž