Patrik Auda (vpravo) z Radomi útočí přes Davea Dudzinského z Antverp.

Patrik Auda (vpravo) z Radomi útočí přes Davea Dudzinského z Antverp. | foto: FIBA

Auda provedl Radom do Ligy mistrů, soupeře zná i český šampion

  • 1
Více než povedený vstup do pohárové sezony zažívá Patrik Auda. Svůj nový klub, polskou Rosu Radom, protáhl kvalifikací do Ligy mistrů. Pondělní duely určily kompletní podobu základních skupin, do „déčka“ k Nymburku přibyly německý Telekom Bonn a francouzské Nanterre 92.

Radom se v závěrečném třetím kole kvalifikace utkala s belgickým Telenet Giants Antwerp, po venkovní porážce 69:75 z minulého týdne se v domácím prostředí radovala z postupové výhry 83:70.

Osmadvacetiletý Auda se prezentoval jako hodně účinná podkošová posila.

V prvním střetnutí si připsal 19 bodů a šest doskoků, v odvetě se dostal na 18 bodů plus pět doskoků a v celém dvojzápase byl hlavní postavou svého celku.

Radom v příštích měsících čekají zápasy ve skupině C, střetne se s AEK Atény, Umana Reyer Benátky, Olimpijí Lublaň, Medi Bayreuth, Banvitem Bandirma, SIG Štrasburk a Estudiantes Madrid.

Nymburští basketbalisté se dozvěděli poslední dva soupeře. Bonn dvakrát porazil finské Joensuun Kataja, hlavními postavami týmu byli Američan Julian Gamble a Kubánec Yorman Polas Bartolo.

Nanterre 92, úřadující šampioni FIBA Europe Cupu a vítězové Francouzského poháru, postoupili přes běloruský Cmoki Minsk. Vynikly americké posily Terran Petteway a Jamal Shuler s nigerijským reprezentantem Aladem Aminuem.

Dalšími soupeři českého mistra budou Besiktas Istanbul, Sidigas Avellino, Stelmet Zielona Góra, BC Oostende a Aris Soluň.

Skupinu A tvoří AS Monaco, Hapoel Holon, UCAM Murcia, Jenisej Krasnojarsk, Dinamo Sassari, EWE Oldenburg, Pinar Karsiyaka Izmir a Juventus Utena.

Skupina B sestavá z Gaziantepu, Elanu Chalon, Neptunasu Klaipéda, BK Ventspils, PAOK Soluň, MHP Riesen Ludwigsburg, SikeliArchivi Capo d’Orlando a obhajujícího Iberostar Tenerife.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž