ŠERMOVAČKA. V souboji o míč se ocitli hráči Pardubic (bílá) a Prostějova

ŠERMOVAČKA. V souboji o míč se ocitli hráči Pardubic (bílá) a Prostějova (modrá). Hlavní role obstarávají Zbyněk Pospíšil (druhý zprava) a Yemi Gadri-Nicholson. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí pokračují v poháru. Přijede Besiktas, Rusové i Luboš Bartoň

  • 1
Těsná úterní výhra pardubických basketbalistů na palubovce ukrajinské Goverly neznamenala jen postup do další fáze poháru EuroChallenge. Přinesla navíc i příjezd kvalitních a hlavně atraktivních klubů z Turecka, Španělska a Ruska.

Do Pardubic se chystá turecký gigant Besiktas Istanbul, španělská Fuenlabrada v sestavě s českou hvězdou Lubošem Bartoněm a ruští bohatýři z Nižného Novgorodu.

"Pro klub je postup do další ráze EuroChallenge Cupu fantastickým úspěchem," raduje se manažer BK JIP Pardubice Pavel Stara.

K radosti má důvod. Poté, co jeho klub nakoukl do pohárové Evropy po dlouhých 27 letech, byl okamžitě úspěšný. Postup z těžké skupiny se úplně nečekal.

"Považuji to za neskutečný úspěch. S postupem jsme počítali jen ve skrytu duše, upřímně jsme se na něj ani nějak nepřipravovali," uvedl předseda představenstva klubu Miroslav Havlíček.

Na druhou stranu další pouť Beksy Evropou znamená hlavně pro manažera Staru starosti. Na letecké přesuny nebo ubytování je třeba sehnat dalších 700 tisíc korun. "Bude to složité. Věřím ale, že naši partneři i město úspěch klubu nějak ocení," uvedl Pavel Stara.

Ten také doufá, že se na přelomu ledna a února, kdy Pardubice odehrají tři domácí pohárové zápasy, zaplní ČEZ Arena. "Přijede skutečná špička evropského basketu. Hlavně Besiktas je velkoklub, atraktivní je i příjezd reprezentanta Luboše Bartoně," dodal Stara.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž