Viktor Půlpán (v červeném) z Pardubic zakončuje na opavský koš kolem Miroslava...

Viktor Půlpán (v červeném) z Pardubic zakončuje na opavský koš kolem Miroslava Kvapila. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Půlpán pokračuje v Pardubicích, zkusí se prosadit i do reprezentace

  • 5
Jeho působení v týmu pardubických basketbalistů začalo již v osmi letech. Nyní je mu dvacet a po úterku je jisté, že rozehrávač Viktor Půlpán spojí i další roky s Beksou. S vedením podepsal novou tříletou smlouvu.

„Jsme přesvědčení, že basketbalově má Viktor to nejlepší stále před sebou, proto jsme měli zájem o podepsání dlouhodobějšího kontraktu,“ prohlásil generální manažer klubu Martin Marek.

Odchovanec nedalekých Holic poprvé dostal příležitost v nejvyšší české soutěži v sezoně 2013/2014. Po minulém ročníku NBL měl nabídku z Nymburka, ale zůstal věrný červenobílému dresu.

„Vidím, že je zde prostor se dále výkonnostně posouvat jak individuálně, tak týmově. Navíc vnímám jako velkou výzvu naši účast ve FIBA Europe Cupu,“ řekl Půlpán, který dosud odehrál v barvách Beksy čtyři sezony. Ve 162 ligových utkáních nastřílel 935 bodů a rozdal 422 asistencí.

Svými výkony si řekl i o pozvánku na sraz reprezentace, kam však nakonec neodcestoval. „Bohužel jsem dostal třítýdenní antibiotika, takže jsem se tréninkového kempu nemohl zúčastnit,“ mrzelo Půlpána.

Vedení klubu je přesvědčené, že přínos Půlpána týmu v nadcházejícím období kariéry ještě vzroste. „Jsme velmi rádi, že jsme se dohodli na spolupráci pro další tříletý cyklus, ve kterém již na druhou stranu od Viktora očekáváme, že si svými výkony řekne o ještě výraznější roli v týmu a pokusí se poprat o reprezentační dres,“ dodal Marek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž