Pardubický křídelník Dwayne Benjamin (u míče) útočí přes Pavla Houšku z Ústí nad Labem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisté Pardubic zdolali Ústí. Soupeř fyzicky odpadl

  • 0
Předchozí dva ligové zápasy pardubickým basketbalistům nevyšly, byť je třeba zmínit, že ve druhém případě byl jejich protivníkem mistrovský Nymburk. Když se k tomu připočte ještě neúspěšná domácí derniéra ve FIBA Europe Cupu proti izraelské Nes Cijoně, byly porážky celkem tři v řadě, a tak není divu, že včerejší výsledek 82:67 proti Ústí nad Labem hráčům Beksy přinesl úlevu.

„Je fajn, že se vyhrálo, a myslím, je o to cennější, jakým způsobem. Po delší době se diváci mohli těšit z pohledného týmového basketbalu z naší strany,“ uvedl pivot Ondřej Kohout, jenž nastřílel 14 bodů.

V první čtvrtině šla Beksa poprvé výrazněji do trháku. Leč náskok neudržela - ve druhé trenér Sanders zlostně praštil deskami o palubovku, když si musel kvůli nekoncentrovanosti svých svěřenců podruhé v krátké době brát oddechový čas.

Hra sklouzla k postupnému útoku, jaký ústecká Sluneta na Pardubice s úspěchem aplikovala během loňského play off.

„Teď to však nebylo dané nějakým úsilím Ústí či změnou jeho taktiky - bylo to o nás,“ mínil Kohout. „My musíme udržet v hlavě, že je nutné pořád valit dopředu.“

Určitou dobu nebyla Beksa vpředu schopná nic kloudného vymyslet. Ale poločasová pauza jí prospěla. Utrápený basket brzy zmizel - fanoušci naopak mohli sledovat pohledné akce, jejichž jedinou vadou na kráse místy byly nevydařené smeče nebo dopichy.

Pardubický pivot Ondřej Kohout (vlevo) útočí kolem Davida Šteffela z Ústí nad...
Pardubický pivot Ondřej Kohout smečuje do koše Ústí nad Labem.

Posléze se však naplno projevila síla Beksy v širší lavičce a soupeři se ve skóre začala definitivně vzdalovat. Jakoukoli dramatizaci duelu pak ke konci svými trojkami odmítl domácí Jackson.

„Ústí nás už nemohlo tak dobře dobírat, protože nestíhalo fyzicky,“ poznamenal Kohout. „Ale pořád jsou tam rezervy, nedokázali j sme to udržet celých čtyřicet minut,“ dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž