Momentka z basketbalového duelu mezi Pardubicemi (bílá) a Opavou

Momentka z basketbalového duelu mezi Pardubicemi (bílá) a Opavou | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté znovu zabrali, Opavu zlomili až v závěru

  • 0
Když pardubičtí basketbalisté takřka promrhali v závěru čtvrté periody v utkání s Opavou šestibodové vedení (vůbec nejvyšší v zápase), bral si jejich trenér Dušan Bohunický už svůj třetí timeout. Pardubická Beksa sice hned po něm vstřelila koš, ale opavský Gniadek vyrovnal trojkou na 66:66. Pak přišly dva momenty, které v důsledku zřejmě přihrály Bekse vítězství v poměru 74:70.

Zde je jejich přehled:

1. Opavský reprezentační rozehrávač Jakub Šiřina si zvrtnul kotník a musel odstoupit. Trenéru Czudkovi tak v následných vypjatých chvílích chyběl.

2. Pardubický křídelník Lukáš Kotas trojkou na 69:68 nahlodal sebevědomí hostí, kteří sice následně ještě jednou vedli, ale pak nezakončili dva útoky a Beksa si už výhru vzít nenechala. Díky ní může stále pomýšlet na třetí příčku po základní části; s Opavou, která ji nyní drží, má výrazně lepší bilanci vzájemných zápasů.

"Do utkání jsme šli v období, kdy jsme prohráli duely, u kterých se to nečekalo, a ta tíha tam byla. Naše vítězství bylo hodně vydřené - bylo to spíš přes morál než nějakou lehkost. Ale já jsem za to moc rád, protože nám to spadne z ramen a budeme se moci připravovat dál. Kdybychom prohráli ještě tenhle zápas, bylo by to mnohem těžší. Musíme si toho vážit," uvedl Lukáš Kotas po zápase s poznámkou, že zónová obrana, kterou je Opava typická, dělala Bekse obrovské problémy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž