Viktor Půlpán (vlevo) z Pardubic přihrává kolem Michala Norwy z Olomoucka.

Viktor Půlpán (vlevo) z Pardubic přihrává kolem Michala Norwy z Olomoucka. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nejtěžší utkání ze všech, říká pardubický asistent o Olomoucku

  • 0
Vyjma prvního venkovního utkání s Nymburkem (52:88) mají basketbalisté Pardubic vcelku přívětivý vstup do sezony. Rozhodně ne kvůli kvalitě soupeřů, ale z důvodu losu. Dnes večer bude Beksa hrát již třetí domácí duel v řadě. Od 17.30 se ji na Dašické pokusí zastavit loňský semifinalista z Prostějova BK Olomoucko.

„Čeká nás souboj s jedním z adeptů na medailové umístění. Řekl bych, že půjde o nejtěžší utkání ze všech, které jsme prozatím odehráli,“ tuší asistent trenéra Pardubic Adam Konvalinka. „Nicméně hrajeme znovu doma, takže uděláme vše pro úspěch,“ dodává.

Narazí na sebe dva týmy s totožnou procentuální úspěšností. Oba prohrály jeden ze tří duelů, ovšem Olomoucko až po prodloužení 97:100 s Ústím ve druhém kole, zatímco Pardubice hned na úvod schytaly výše zmíněný výprask v Nymburce. Od té doby v domácí soutěži dvakrát vyhrály, když si doma poradily s Ostravou (93:62) a Brnem (91:5). A navíc ještě přidaly středeční pohárovou výhru nad rakouským Klosterneuburgem 80:67.

Olomoucko zase na Dašickou přijede navázat na vítězství 90:77 nad USK Praha. „Klíčovými faktory budou především znepříjemnit soupeři střelbu z delší vzdálenosti, o kterou se opírá, a dále být silnější na doskoku. To je jedna z věcí, která hru Olomoucka zdobí,“ upozorňuje Konvalinka a obecně varuje před sílou prostějovského kádru.

Hlavně před Palyzou a Douglasem, jehož aktuální průměr je 23,3 bodu + 16 doskoků na zápas.

„Olomoucko udrželo své opory a navíc přišlo několik nových hráčů. Rozehrávač Kouřil už je zkušený borec, silný na balonu, který určitě dodává svým spoluhráčům další možnosti. Hodně týmově se zatím jeví Američan Morgan a pivot Josipovič zase Olomoucku dodá důraz v podkošovém prostoru na obou polovinách hřiště,“ vyjmenovává některé soupeřovy individuality Scalabroniho mladší kolega Konvalinka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž