Pardubický trenér Dušan Bohunický radí svým svěřencům při oddechovém času.

Pardubický trenér Dušan Bohunický radí svým svěřencům při oddechovém času. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté svého kouče potěšili obranou i útokem

  • 0
Takhle nějak si zřejmě fanoušci pardubických basketbalistů představovali i průběh pondělního utkání s Kolínem. Stejně jako proti němu rovněž ve středu v Brně pardubická Beksa po první desetiminutovce přesvědčivě vedla. Tentokrát však nepřišel žádný herní exces a hosté na jihu Moravy vyhráli v pohodě 94:76.

„Když jsme dostali dva koše po sobě, dokázali jsme výborně zareagovat, hlavně v obraně. A v útoku jsme si pomohli dobrým postupným útokem,“ pochvaloval si trenér Pardubic Dušan Bohunický na klubovém webu Beksy.

Jeho mužstvo v Brně dominovalo poměrem 44:28 v doskočených míčích a důležité též bylo, že Viktor Půlpán s bravurou zvládl obtížnou roli, do níž jej dostala absence dalšího rozehrávače Levella Sanderse.

Devatenáctiletý talent Půlpán strávil na palubovce 35,5 minuty (jen křídelník Dušan Pandula měl o něco víc), nastřílel patnáct bodů a ještě stačil bedlivě střežit svůj protějšek v brněnském dresu, Anthonyho Jonese.

„Byli jsme schopni ho ubránit jak zásluhou výkonu ‚Pulpyho‘ na pozici rozehrávače, tak i díky práci pivotů. Ani jejich střelce Prášila a Křemena jsme nepustili do otevřených pozic, což byl jeden z klíčových faktorů našeho vítězství,“ konstatoval kouč Bohunický.

Svitavští Tuři odehráli v Kolíně duel, který nevybočil z řady nepovedených představení na cizích palubovkách. Rozdíl ve skóre byl šestadvacetibodový - Svitavy prohrály 58:84.

„Snažili jsme se, nemůžu říct, že bychom nebojovali. Ale jsme málo aktivní v hraní na koš. Trochu to kolem něj obehráváme jako při házené,“ uvedl pro web Kolína trenér Turů Stanislav Petr.

Pivot Lukáš Šindelář, který utkání sledoval jen z lavičky, nešetřil kritikou vlastního týmu. „Děláme špatná rozhodnutí hlavně v útoku. Když máme volit střelu, volíme nájezd a obráceně. Hra je statická. Spoléháme na někoho dalšího, že to udělá za nás, a tak to prostě hrát nejde,“ poznamenal Šindelář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž