Jaromír Bohačík (vlevo) z Prostějova obchází ústeckého Michaela Steffecka.

Jaromír Bohačík (vlevo) z Prostějova obchází ústeckého Michaela Steffecka. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Pro „pětkaře“ exhibice, trojkoví basketbalisté mají represoustředění

  • 0
Basketbal 3x3 často a rád okupuje veřejná prostranství - náměstí či parkoviště před obchodními centry. Přes zimu, kdy počasí venkovnímu sportování nepřeje, kvete indoor forma této disciplíny. Nyní přichází akce, která obě formy zkombinuje.

První březnový den bude v Pardubicích patřit nejen finišujícím přípravám na Česko-polské Utkání hvězd a kvalifikaci smečařského Slam Dunk Contestu, ale také basketbalu 3x3.

Hráči vyznávající hru na jeden koš si vyzkouší pro ně nezvyklé prostředí. Svůj mezinárodní turnaj odehrají v obchodním centru AFI Palace na kurtu, který bude připravený pro podvečerní kvalifikaci smečařské soutěže.

Jenže basketbalisté 3x3 rozhodně nebudou žádní předskokani. "Bereme turnaj velmi prestižně. Jedná se vlastně o první letošní přípravu národního týmu," upřesnil reprezentační trenér a hlavní pořadatel turnaje Michal Kruk.

Za pravdu mu dávají i jména, která se chystají do pardubického obchoďáku. Jeden český reprezentační tým bude tvořit čtveřice Pavel Bosák, Martin Gniadek, Filip Zbránek a Jan Stehlík. Ve druhé se představí Michal Mareš, Jiří Slavík, Kamil Švrdlík a Jaromír Bohačík. Zvláště pro posledního jmenovaného bude víkend velmi pikantní, protože byl nominován i do sestavy Mattoni NBL pro nedělní Česko-polské Utkání hvězd.

Širší reprezentační výběr doplní z České republiky ještě velezkušený tým Usurpators. Na turnaji budou startovat i přední družstva ze Slovenska a Polska.

"Turnaj se nám podařilo velmi slušně obsadit. Bude to nejen dobrá příprava pro národní tým, jehož vrcholem je letní mistrovství světa, ale především věřím, že předváděný basketbal 3x3 osloví nakupující davy natolik, aby se na chvíli zastavily a věnovaly hráčům svojí pozornost a potlesk," plánuje si Kruk oslovit tisíce nakupujících.

Turnaj začíná už v 11 hodin a živý komentář i vlastní DJ ho budou doprovázet až do začátku kvalifikace Sportmade Slam Dunk Contestu. Ta přijde na řadu v 17 hodin. "Naši kluci smečařům publikum pořádně nažhaví," věří Kruk, že se bude na co dívat už od samého dopoledne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž