Pamela-Therese Effangová z Hradce Králové

Pamela-Therese Effangová z Hradce Králové | foto: ČBF / Václav Mudra

Jsem nervózní a celá se třesu. Effangovou čeká debut v reprezentaci

  • 2
Pamela-Therese Effangová zůstává bezprostřední i jako novopečená seniorská reprezentantka. Na svém prvním srazu národního týmu basketbalistek se prý klepala nervozitou. Přesto hráčka Hradce Králové doufá, že se dostane do konečné nominace pro EuroBasket, který se uskuteční na přelomu června a července.

„Jsem nervózní a celá se třesu. Je to pro mě nová zkušenost a hrozně se mi tady líbí,“ řekla pětadvacetiletá Effangová na pondělním srazu v Mariánských Lázních, kde národní tým čeká pětidenní kondiční příprava.

„Běhání není moje gusto, ale zpříjemní mi to procedury, které tady máme,“ přidala.

„Kondiční přípravu nemám ráda, ale s balonem kdykoliv, cokoliv. Mariánky asi protrpím, proto jsem se radši ani nikoho neptala, co nás čeká,“ uvedla rodačka z Prahy, která má po otci konžské kořeny.

„Jsem nervák, takže po zkušenostech z minulosti vím, že když vím dopředu, co mě čeká, tak se s tím hůř potýkám. Ale těším se strašně, basket miluju,“ dodala.

Nominací do seniorské reprezentace si Effangová splnila cíl, o kterém mluvila už před dvěma lety, kdy na evropském šampionátu v České republice pomáhala jako prostředník pozdějším mistryním ze Španělska. „Jsem úplně nadšená, byl to můj sen. A je to i takové potvrzení, že jdete správnou cestou,“ prohlásila.

Effangová navíc doufá, že by se mohla objevit i v konečné dvanáctičlenné nominaci pro mistrovství Evropy, kde se Češky utkají s vicemistryněmi z Francie, Švédskem a Černou Horou.

„Mám tady nejlepší možnou konkurenci, takže se chci hlavně posouvat v kariéře. A pokud jde o nejbližší cíl, tak bych se chtěla dostat do závěrečné dvanáctky,“ uvedla.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž