Oslava bronzu: vítězné doutníky s fanoušky

  • 1
Trutnov - Jak se v Trutnově slaví ligový bronz? "Ti nejvytrvalejší to táhli až do deváté hodiny ranní," směje se trenér Martin Petrovický, pro kterého to byla první prvoligová medaile. "Strašně moc si jí vážím," řekl včera odpoledne, když sledoval televizní záznam z posledního zápasu sezony.

"To by člověk neřekl, jak dobře basket v televizi vypadá. Kolikrát mám na lavičce pocit, že se na to nedá koukat," pomrkává kouč šibalsky po své manželce - trutnovské rozehrávačce Blance.

Hned po třetí výhře nad Spartou tým nastupuje do autobusu směr Trutnov.

Basketbalistkám se na krku houpají bronzové medaile, své čestné místo zaujímá i pohár. "Hned po rozhodující výhře jsme volali do naší oblíbené hospůdky u fotbalového stadionu a zadali si tam místa. Chtěli jsme to oslavit i s fanoušky," vysvětluje kouč.

Šampaňské byste však v autobuse hledali marně. Východočešky nechtěly nic zakřiknout, a tak se "bublinky" nakupují až na čerpací stanici. "A také vítězné doutníky pro trenéry," připomíná Petrovický.

Po téměř tříhodinové jízdě zastavuje rozjuchaný autobus u cíle. A v hospůdce to vře. "Cítili jsme povinnost se o naši radost podělit s fandy. Ti trutnovští jsou ze všech nejlepší," pronesl trenér.

A co životospráva? "Celou sezonu jsme byli přísní. Tedy ne že bychom hráčky kontrolovali, ale udržovali jsme kázeň. Teď jsme trochu povolili a holky si nakonec daly i ten vítězný doutníček," uvedl Petrovický.

Pro hráčky byly připravené studené mísy, brzy začaly bouchat další láhve šampaňského a každý se chtěl aspoň na chvilku potěšit s pohárem za třetí místo. Slavilo se až do rána.

Pro Trutnov tak skončila sezona, která skončila tradičně medailově, ale přesto byla výjimečná.

Letošní bronz je možná ještě cennější než předchozí úspěchy. Vždyť před sezonou na něj vyhlásilo útok hned sedm z deseti prvoligových týmů.

Výš myslely jen dva a naopak jen na záchranu se soustředila Olomouc. "A do toho všeho jsme pracovali s novým kádrem," připomněl Petrovický. Bronz proto Trutnovu sluší!


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž