Opavané neklesají na mysli

  • 5
Děčín - Reprízou loňského čtvrtfinále bude souboj děčínských Energetiků s Opavou ve 3. kole Mattoni NBL. Složení obou týmů je však od série playoff dosti odlišné, což platí zejména o Slezanech: odešla kompletní sedmička reprezentantů, navíc pivotman Klapetek usedl na trenérskou lavičku.

Také děčínský tým však prošel několika změnami. Na trenérském postu vystřídal Zdeňka Hummela exchomutovský kouč Pavel Budínský, po necelých třech letech odešel Rah-Shun Roberts a právě do Opavy zamířil pivotman Jan Sitař. Naopak na sever Čech přišli Američan Tarvis Williams, Antonio Bičvič z Chorvatska a nadějný Jakub Houška z Chomutova.

Obě družstva v prvním kole shodně prohrála na palubovkách soupeřů, ovšem zatímco Děčín dokázal uprostřed týdne porazit v rekonstruované hale USK Praha, svěřenci trenéra Klapetka nezvládli dramatický duel s Opavou a prohráli o jediný bod.

"Máme to 0:2, takže o spokojenosti nemůže být řeč, ovšem neklesáme na mysli," burcuje svůj tým manažer Dušan Štěnička. "V Novém Jičíně jsme hráli podstatně lépe, než doma s Ostravou. Tento zápas určitě ovlivnil fakt, že nový tým hrál poprvé ligu před domácím publikem a nervozita nám svazovala ruce."

V obou střetnutích se výrazně prosadil střelec Panáček, ovšem sekundovala mu pouze americká posila Justin Leith, což bylo na soupeře málo. "Stále čekáme, že nám začnou hrát podkošoví hráči. Zde máme největší problém jak ve vstřelených koších, tak v doskocích na obou stranách hřiště," podotkl Štěnička a k zápasu na severu Čech řekl: "V Děčíně to nebude jednoduché, ale každý zápas je jiný. Cestou k úspěchu je eliminace Sanderse s Williamsem."

Energetici v minulém kole uhráli "povinné" vítězství nad USK Praha a trenér Pavel Budínský si pochvaloval přístup svých hráčů k těžkému zápasu. "Každá výhra je cenná, ale tato byla specifická tím, že byla v prvním domácím utkání, v nové hale v po prohře v Ostravě," upozornil Budínský.

"Zápas s USK byl tradičním soubojem agresivity a důrazu a mě samozřejmě těší, že jsme tyto prvky zařadili do našeho herního projevu." K zítřejšímu duelu s Opavou pak nový děčínský trenér uvedl: "Nemůžeme si dovolit v tomto utkání zaváhat. Víme však, že nás čeká další těžký zápas, neboť soupeř usiluje o své první letošní vítězství a tak jistě bude nastupovat s maximálním úsilím."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž