Opavský rozehrávač Rostislav Dragoun debatuje s rozhodčím.

Opavský rozehrávač Rostislav Dragoun debatuje s rozhodčím. | foto: František Mazáč

Opavu přebijeme, věří Dragoun. Jaký recept si přinesl do Svitav?

  • 0
Po Nymburku (prohra 84:107) čeká ve středu na basketbalisty Svitav další těžký soupeř. Od 18 hodin Tuři rozehrají utkání na palubovce Opavy.

„Parta kolem Jakuba Šiřiny se zná dlouhá léta, navíc s šestým hráčem na tribuně, to nebude nic příjemného,“ tuší jedna z letních posil Svitav Rostislav Dragoun. Spolu s Václavem Bujnochem dorazili na východ Čech právě z Opavy, ve středu si tak proti ní oba po pěti letech zahrají jako soupeři.

„Věřím že naše mladická dravost a agresivní pojetí hry dokáže přebít opavské zkušenosti a dovezeme si vítězství,“ přeje si Dragoun. 

Opava má v letošní sezoně opět ryze český tým, který však vcelku oslabil. Vedle odchodů Dragouna s Bujnochem ukončil kariéru Vojtěch Bratčenkov a k týmu se připojili pouze mladíci Jan Mička ze Snakes Ostrava a klubový odchovanec Adam Robenek. V úvodním kole Slezané přehráli Ústí nad Labem 96:94 díky úspěšné trojce jen pár vteřin před koncem.

„Jedeme do Opavy s cílem vykonat všechny činnosti od obrany po útok tak, abychom byli co nejvíce úspěšní,“ plánuje asistent svitavského trenéra Martin Blaho.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž