Basketbal - ilustrační foto

Basketbal - ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Půjdeme v tabulce nahoru, věří kouč olomouckých basketbalistů

  • 0
V pozici posledního celku tabulky vstoupí do nového roku basketbalisté Olomouce. Nováček první ligy ve druhé nejvyšší soutěži zatím vyhrál čtyři zápasy a je čtrnáctý. Na devátý Trutnov ale ztrácí pouhé dva body.

"Soutěž je hodně vyrovnaná. Rozhodně nic nebalíme. Věřím, že se naše výkony budou lepšit a v tabulce se to projeví," tvrdí trenér týmu Michal Pekárek.

Do Olomouce se mužský basketbal na vyšší úrovni vrátil po několika letech, což je jeden z důvodů, proč si nový klub musí pomáhat hráči z klubů Mattoni NBL. V některých případech střídavé starty nepřinesly své ovoce, a proto v sestavě došlo ke změnám.

"Odešli Vošlajer a Melski. Obecně se dá říct, že nechtěli plnit týmová pravidla především v obraně. Bylo lepší se rozloučit," poznamenal Pekárek. Soutěž nový klub získal z Jindřichova Hradce a právě s tímto týmem spolupracuje při získávání hráčů na střídavé starty.

V Olomouci nastupují také kmenoví hráči svitavských Turů. "Je to výhodné pro obě strany. Doplníme mezery v sestavě a mateřským klubům se zase jejich basketbalisté rozehrají," míní kouč, který by v příštích sezonách chtěl stavět především na vlastních hráčích. "Zatím je to složité. Chybí nám starší dorostenci. Mladé kluky postupně zapojujeme do tréninku a už v příštím ročníku dostanou svůj prostor," plánuje Pekárek.

Tým Olomouce poprvé v novém roce nastoupí do soutěžního utkání v neděli od 11 hodin v Čajkaréně proti pražské Spartě. Ta má na svém kontě o jedno vítězství více. "Potřebujeme tohle utkání zvládnout. Úspěch by nás mohl nakopnout," uvědomuje si Pekárek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž