Nymburskému finiši chybělo málo

Brno - Třetí vítězství v řadě už nymburský kouč Růžička se svým novým týmem nezískal. ECM v přímém souboji o druhou příčku podlehl na hřišti BVV o jediný bod, který nyní zároveň na třetí příčce na Brno ztrácí. Domácí však mohli být za výhru rádi. I když měli po většinu zápasu hru pod kontrolou a vedli až o 15 bodů, rozhodl o jejich vítězství až tři vteřiny před koncem koš opory Jana Svobody, který si v utkání udržoval vysokou úspěšnost střelby. „Je to škoda, střílel z pěti metrů, navíc bráněn trojicí našich hráčů,“ posteskl si Jiří Růžička.

Jinak byl s herním projevem týmu spokojen. „Kluci dokázali, že i venku, navíc v Brně, dokážou zahrát dobře.“ V úvodu diktoval tempo zejména přesně zakončující domácí křídelník Černošek, kterému vycházela střelba trojek a do poločasu stihl 23 bodů. V obraně se na něm vystřídali Kubálek, Řeřábek a Grepl. „Ve druhé půlce už jsme na něj ale obranu zlepšili. Řekli jsme si, co budeme hrát proti clonám, které využíval,“ prozradil nymburský kouč.

Černošek ve druhém poločase přidal už jen osm bodů. Po změně stran se v týmu Nymburka rozehráli Johnson a Whitfield, kteří se postarali o snížení rozdílu ve skóre v čtyřiadvacáté minutě na 51:53. Spolu nasázeli soupeři 62 bodů. Brňané ještě jednou odskočili, v závěru jim však rychle docházely síly a Nymburk, který ve čtvrté části stáhl ztrátu dvanácti bodů, v poslední minutě získal poprvé v zápase vedení 91:90.

Těsný náskok ale hosté neudrželi. „Ve třetí a hlavně ve čtvrté části jsme hodně zlepšili obranu, toho si cením nejvíc,“ těšilo nymburského trenéra Růžičku. Ten postupoval podle svých předsevzetí a v utkání vystřídal větší množství hráčů.

Na rozdíl od domácího kouče Pospíšila, který zápas odehrál se sedmi hráči. „Například Svoboda a Klimek odehráli čtyřicítky a v dalších zápasech se to na nich musí projevit. Kdyby se hrálo ještě o pár minut déle, domácí by nevydrželi,“ všiml si Jiří Růžička.

Jeho celek čeká v sobotu další náročné střetnutí, doma s Děčínem, který vstoupil do nadstavby třemi domácími výhrami, nad Kunínem a oběma brněnskými celky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž