Hayden Dalton v dresu Univerzity Wyoming

Hayden Dalton v dresu Univerzity Wyoming | foto: Profimedia.cz

Nymburk získal reprezentanta Tůmu a Američana Daltona

  • 2
Úřadující basketbaloví šampioni z Nymburka získali pro nadcházející sezonu další dva hráče. Z USK Praha přišel dvacetiletý reprezentační rozehrávač Jakub Tůma, který zaplní místo uvolněné jiným reprezentantem Tomášem Vyoralem. Na pozici menšího pivota angažovali Američana Haydena Daltona, třiadvacetiletého mistra Dánska s týmem Bakken Bears Aarhus.

Jakub Tůma podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí. „Je to hráč s potenciálem a mohl by zapadnout do našeho systému. Vzhledem k tomu, že se snažíme i pro příští sezony mít silné české jádro, tak jsme s ním podepsali dlouhodobou smlouvu,“ uvedl v tiskové zprávě trenér Oren Amiel.

Tůma patří mezi největší české talenty. Reprezentoval na dvou šampionátech do 18 let a na dvou do 20 let.

Letos se zúčastnil univerziády a vysloužil si premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace, s kterou absolvoval dva týdny přípravy na mistrovství světa, než přepustil místo Tomáši Satoranskému.

Jakub Tůma

Hayden Dalton je třetí letní posilou Nymburku ze zahraničí po Zachu Hankinsovi a Roku Rogičovi. Uzavřel roční smlouvu a nahradil Alexe Davise. V Letní lize NBA loni odehrál jeden zápas za Denver, smlouvu ale nedostal a zamířil do Evropy.

„Hayden Dalton je dalším hráčem s nadšením a ambicí na sobě tvrdě pracovat a zlepšovat se. Líbí se mi na něm, s jakou hraje energií a touhou vyhrávat,“ dodal Amiel. „Je hodně atletický, rychlý, má slušnou střelbu za tři, cit pro přihrávku,“ prohlásil generální manažer klubu Rudolf Šimeček.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž