Lukáš Palyza (v bílém) z Nymburka míří ke koši USK Praha kolem Marka Vyroubala.

Lukáš Palyza (v bílém) z Nymburka míří ke koši USK Praha kolem Marka Vyroubala. | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Basketbalový Nymburk čelí koronavirové nákaze, duel s USK se odkládá

  • 6
Basketbalisté Nymburka mají nakažené koronavirem a museli odložit sobotní ligový zápas 5. kola nadstavbové části NBL s USK Praha. V ohrožení je kvůli možné karanténě i jejich další start v Lize mistrů, kde mají v úterý nastoupit na hřišti španělské Zaragozy.

„Domluvili jsme se s USK na odložení dnešního zápasu z bezpečnostních důvodů. Celou situaci řešíme a budeme informovat o krocích směrem k dalším dnům,“ uvedl sportovní ředitel nymburského klubu Ladislav Sokolovský v tiskové zprávě.

Nakažené hráče odhalil PCR test, který basketbalisté podstoupili právě před cestou do Zaragozy. S tou by se měli po výhrách nad Bambergem a Sassari utkat o vedení v osmifinálové skupině L. Nyní je však jejich cesta ohrožena, stejně jako jejich další nejbližší zápasy.

Český mistr již jednou karanténou kvůli koronaviru prošel, a to v průběhu října, těsně před startem aktuálního ročníku Ligy mistrů. Kvůli nákaze covidem-19 byly odloženy i další tři dnešní ligové zápasy Děčína s Ostravou, Hradce Králové se Svitavami a Opavy s Pardubicemi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž